Dnevni.ba - PRELOADER

Akcija 'Skradin': Izvještaj protiv tri osobe, pronađena droga, eksploziv, puške

01 Kol 2020


Akcija 'Skradin': Izvještaj protiv tri osobe, pronađena droga, eksploziv, puške

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) podnijeli su izvještaj protiv osoba inicijala D.D., G.S. i V.M. zbog sumnje da su počinile krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. 

Fena saznaje da se radi o Dobrivoju Damjanoviću, Goranu Srediću i Vojislavu Makiviću. Uhapšeni su jučer u okviru međunarodne policijske akcije kodnog naziva "Skradin", a danas su sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka. 

D.D. se sumnjiči da je nabavljalo opojne droge marihuanu, spid i ekstazi, koju je prodavao drugim osobama na području grada Banja Luka i šire, dok je G.S. učestovao u nabavci, prenošenju, skrivanju, proizvodnji i prodaji opojne droge. Osoba V.M. se sumnjiči da je pravila "štekove" predviđene za skrivanje opojnih droga za novčanu naknadu. 

Terete se da su u jednoj kući u Banjoj Luci posjedovali laboratoriju za uzgoj opojne droge marihuane, koju su koristili. 

Prilikom pretresa objekata i vozila na tri lokacije, koje koriste osumnjičene osobe pronađeno je i privremeno oduzeto oko 20 kilograma skanka te određene količine spida, MDMA i metaamfetamina, oko 8,5 kg eksploziva, sedam automatskih pušaka, četiri pištolja, 20 pakovanja tromblonskih nastavaka, više komada municije, oprema za laboratoriju za uzgoj opojne droge skank (lampe, ventilatori, gnojivo i dr.), tri vozila, 11 mobilnih telefona, jedan laptop, novac i drugo. 

U realizaciji akcije "Skradin" učestvovali su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet, jedinice Žandarmerije, te policijskih uprava Prijedor i Banja Luka, dok su sve aktivnosti provedene u saradnji s pripadnicima MUP-a Republike Hrvatske.

BIH


PS BIH

PSBiH: Razmatran Prijedlog zakona o dopunama Krivičnog zakona BiH

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatrao je danas zahtjev d...

2 h 0 min

SKUPŠTINA HNŽ-A

Skupština usvojila Program rada Vlade HNŽ-a za 2024.godinu

Zastupnici u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije na današnjem su, 12. red...

2 h 47 min

DRAGAN ČOVIĆ

Čović: Ne postoji način da se bilo tko odcijepi od BiH

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ocijenio je u četvrtak da ne postoji nikakav način za odcjeplj...

3 h 11 min