Dnevni.ba - PRELOADER

Aldijana Trbonja-Tule na čelu mostarskog SDP-a

07 Ožu 2024


Aldijana Trbonja-Tule na čelu mostarskog SDP-a

Na sinoćnjoj sjednici Gradski odbor SDP Mostar je imenovao VD predsjednicu Gradske organizacije SDP Mostar Aldijanu Trbonja-Tule, dosadašnju potpredsjednicu GO SDP Mostar.

U skladu sa odlukom Predsjedništva SDP BiH nakon održanog strateškog planiranja, imenovan je izborni stožer, definirani programski ciljevi, te strateške smjernice rada organizacije u izbornoj godini.

-Gradski odbor SDP Mostar je u potpunosti opredijeljen za realizaciju odluke Predsjedništva SDP BiH o zajedničkom programskom nastupu stranaka trojke na predstojećim lokalnim izborima, te je imenovao tim za pregovore koji ima obavezu u narednim tjednima nastaviti intenzivne razgovore sa NIP-om i NS-om.

Poziv ostaje otvoren i za druge političke subjekte koje su opredijeljene da zajedno sa SDP-om i partnerima mijenjaju postojeće stanje i rade na boljitku svih građana grada Mostara.

Vjerujemo da grad Mostar zaslužuje odgovorniju i transparentniju vlast kada je u pitanju rješavanje ključnih komunalnih problema u  interesu građana.

Period koji  je iza nas je obilježen rastom nesigurnosti, nepotizmom,  izostanku ozbiljnih investicija, pogodovanju solarnim tajkunima, trgovanjima regulacionim planovima, nerješavanja ključnih problema od deponije, mirujućeg saobraćaja do kolektora.

Sve veći broj sigurnosnih incidenata ukazuju da kamere u gradu izgleda rade samo  kada vlast treba haračiti građane prekršajnim kaznama.

Jedini smo grad na svijetu koji se hvali kako je pokriven kamerama, gdje vlast danima ne može da utvrdi kako je Bruce Lee napustio gradski park, „nepoznati“ huligani u po bijela dana napali djecu i nastavnike, a auto udari motoristu i pobjegne.

Pozivamo MUP HNK da u skladu sa zakonom iskoristi sve mehanizme kako bi konačno počeli štititi građane privodeći odgovorne pravdi, priopćeno je iz SDP-a.

leftorcms::common.uncategorized


SVJETSKI DAN IZBJEGLICA

Svjetski dan izbjeglica danas će biti obilježen i u BiH

Svjetski dan izbjeglica je međunarodni događaj koji svake godine, 20. juna, organiziraju Ujedinje...

20 Lip 2024

IZRAELSKA VOJSKA

UN upozorava Izrael da ne napada Rafah: "To bi izazvalo epsku humanitarni katastrofu"

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres upozorio je izraelsku vojsku da ne širi svoj na...

11 Svi 2024