Dnevni.ba - PRELOADER

Bečka policija: Danka se vjerojatno nalazi na snimci s tramvajske stanice!

03 Tra 2024


Bečka policija: Danka se vjerojatno nalazi na snimci s tramvajske stanice!
Potraga

Austrijska policija oglasila se danas povodom videosnimka koji je nastao na tramvajskoj stanici u Beču, na kojem se kako se vjeruje, nalazi mala Danka Ilić, koja je 26. ožujka nestala kod Bora.

Prema priopćenju austrijske policije, postoji velika vjerojatnoća da se na snimci nalazi dvogodišnja Danka.

"Nakon što su rođaci nestale djevojčice pogledali slike, pretpostavlja se da je vrlo vjerojatno riječ o nestaloj djevojčici iz Srbije. Bečka policija traži objavljivanje snimaka po nalogu javnog tužioca", priopćeno je.

Iz austrijske policije apeliraju na sve građane koji su vidjeli dvije žene koje su na snimci sa djevojčicom da odmah kontaktiraju policiju.

Podsjetit ćemo, dvogodišnja Danka nestala je 26. ožujka kod Banjskog Polja u Boru i od tada se za njom intenzivno traga.

Dana 30. ožujka jedan stanovnik Beča, porijeklom sa Balkana, na jednoj tramvajskoj stanici snimio je djevojčicu koja liči na malu Danku u pratnji dvije nepoznate žene, najvjerojatnije su u pitanju rumunjske državljanke. Nakon toga je izdata žuta Interpolova potraga, a i kriminalistička policija Austrije se odmah uključila u potragu za nestalom srpskom djevojčicom.

Maja Jovanović iz Ureda za borbu protiv trgovine ljudima rekla je da se isključuje mogućnost da je malena Danka sama odšetala, kao i mogućnost da ju je netko fizički oteo s lica mjesta.

Jovanović je za Tanjug rekla da fokus mora biti na majci djevojčice jer ju je ona vidjela posljednji put vidjela djevojčicu.

Govorila je i o načinu organizacije kriminalnih skupina koje se bave otmicom djece. Kaže da je svaka otmica isplanirana, osim u velikim gradovima gdje postoje devijantni pojedinci nastranih sklonosti koji djeluju u trenutku.

- U ovom slučaju imamo agresivniju vrstu otmice, fizičku otmicu, i ako je dijete odvedeno na taj način, vjerujem da je to moralo biti isplanirano jer sam prostor, svi ti prilazni putevi, loša konfiguracija terena ne daju velike mogućnosti da to može biti obavljeno tako da to nitko ne primijeti, kaže Jovanović, prenosi Blic.

Vijesti iz svijeta


HOROR U AUSTRALIJI

Objavljen identitet masovnog ubojice: Obitelj ga vidjela na televiziji i javila policiji

Muškarac koji je nasmrt izbo šestero ljudi u Sydneyju u prošlosti je imao pr...

12 h 43 min

NEMA KRAJA RATOVANJA

Izrael: U Gazi nastavljamo punom snagom

Hamas je odbacio najnoviji prijedlog dogovora o vraćanju izraelskih talaca i Izrael će nastaviti ...

12 h 45 min

Njemačka će Ukrajini odmah isporučiti još jedan sustav ‘Patriot‘,

Njemačka vlada dostavit će Ukrajini još jedan sustav protuzračne obrane Patriot kako bi os...

13 Tra 2024