Dnevni.ba - PRELOADER

Bogat travanjski program u HNK Mostar

03 Tra 2024


Bogat travanjski program u HNK Mostar
Predstave

MOSTAR, (FENA) - Repertoar Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Mostaru u mjesecu travnju rezerviran je za klasike i komedije, a posebno zanimanje vlada za predstavu "Stepski vuk" čije su izvedbe 3. i 23. travnja več rasprodane. 
Predstava je rađena prema kultnom romanu Hermanna Hessea, a redateljica i autorica dramatizacije je Tamara Kučinović. Scenski pokret potpisuje Goran Guksić, scenografiju i kostime Davor Molnar, oblikovanje svjetla Tamara Kučinović, dok je autor glazbe Marko Lucijan Hraščanec. U predstavi igraju Bojan Beribaka, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Jadranka Popović Miljko, Ivan Nevjestić, Jelena Kordić Kuret, Ana Franjčević, Mirela Mijačank Kordić i Nikolina Marić.

"Hesse je Hesse. Pisac bez vremena i prostora, bez pripadanja nekom razdoblju, nekoj okolini. Zato je bio i uvijek će ostati aktualan. Jer govori o nečem dubljem, nečem ispod, nečem bitnom. A što je bitnije od teme identiteta kojom se bavi 'Stepski vuk'", izjavila je redateljica Tamara Kučinović.

Na rasporedu će 12. i 16. travnja biti predstava „Ženski razgovori ±1“, nastala prema motivima zbirke eseja Dušana Radovića.

Radi se o pametnoj i britkoj komediji, koja ne zazire od postavljanja važnih pitanja obiteljskih, ljubavnih i prijateljskih odnosa na nenametljiv i suptilan način. Uz odličnu glumačku međuigru ova predstava garantira da će vas nasmijati, zabaviti, ali i natjerati na promišljanje o bitnim i važnim životnim problemima bez pretencioznosti i težine, uvijek uz dozu lakoće i smijeha. U predstavi igraju Nikolina Marić, Miro Barnjak, Mirela Mijačank Kordić, Ana Franjčević i Ivan Prskalo, priopćeno je iz HNK Mostar.

Repertoar za travanj rezerviran je i za izvedbu „Staklene menažerije“ Tennesseeja Williamsa u režiji Ivana Planinića, a riječ je o toploj obiteljskoj drami jednostavne i minimalističke scenografije u kojoj je fokus na glumačkoj sinergiji te suptilnim gestama i dijalozima. U predstavi igraju Ivo Krešić, Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko i Ana Franjčević. „Staklena menažerija“ igra 30. travnja.

Sve predstave igraju u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače s početkom u 20 sati.

Kultura


POLITIKA I KULTURA 'Mjera mora' predstavlja BiH na svjetskoj pozornici Venecijanskog bijenala

VENECIJA, (FENA) – Na 60. Venecijanskom bijenalu suvremene umjetnosti koje ove godine nosi ...

18 Tra 2024

KULTURA

Mostarsko proljeće otvara izložba Sofije Naletilić Penavuše 25. travnja

MOSTAR  – Mostarsko proljeće – 26. Dani Matice hrvatske u Mostaru počinju 25. tr...

18 Tra 2024

KULTURA

Ovogodišnji Šimićevi susreti od 22. do 26. travnja

MOSTAR, (FENA) - Ovogodišnje izdanje Šimićevih susreta održat će se od 22. do 26. t...

16 Tra 2024