Dnevni.ba - PRELOADER

Clint Eastwood vjeruje da je jedan njegov film krivo shvaćen: “To je ljubavna priča”

27 Svi 2024


Clint Eastwood vjeruje da je jedan njegov film krivo shvaćen: “To je ljubavna priča”
Clint Eastwood

Kinematografska ljubavna priča ne mora nužno biti romansa, a najbolji dokaz tomu je Clint Eastwood koji je stekao mnogo iskustva u tom pogledu, piše index.

Mostovi okruga Madison iz 1985. nedvojbeno se ističu kao vrhunac njegovih filmova s ljubavnom tematikom. Ta priča, nominirana za Oscara, govori o fotografu koji se zaljubio u domaćicu tijekom svog posljednjeg zadatka.

No, postoji mnogo različitih oblika ljubavi. Eastwood je priznao da je film Djevojka od milijun dolara reklamiran kao sportska drama, a prema njemu, to nije točno.

"Djevojka od milijun dolara govori o traganju za obiteljima, ljudima sa snovima o uspjehu i pokušaju probijanja do vrha", objasnio je redatelj.

"Kad sam pokušao prodati ideju o snimanju ovog filma, svi su se pitali zašto film o boksu, i to ženskom boksu. Odgovarao sam da to nije film o boksu, to je ljubavna priča", dodao je Eastwood.

Srećom, Warner Bros uspio je shvatiti Eastwoodovu viziju te je tako snimljen film o podcijenjenom boksačkom treneru kojega muči savjest zbog prošlosti pa iskupljenje pokušava pronaći pomažući boksačici amaterki u njezinu krhkom snu da postane profesionalka. Film je osvojio četiri Oscara, uključujući onaj za najbolji film.

"Hilary Swank u filmu postaje kći ili surogat-kći Morgana Freemana. To je ljubavna priča između oca i kćeri", tvrdi Eastwood.

Djevojka od milijun dolara donijela je Oscare Swank i Freemanu, koji su osvojili nagrade za najbolju glumicu i najboljeg sporednog glumca.

FILM


ROBERT PATTINSON

Robert Pattinson radi na remakeu legendarnog horora iz 80-ih

Robert Pattinson i redatelj Parker Finn rade na remakeu kultnog horora Opsjednutost (Possession) ...

12 h 9 min

NEUM

Suradnja Neum underwater film festivala i Hrvatske pošte d.o.o. Mostar

Prekrasna poštanska marka spremna za slanje u zemlji i inozemstvu od 18. srpnja 2024. godi...

13 Lip 2024

CILLIAN MURPHY

Cillian Murphy tvrdi da mu je ovo najdraži film koji je snimio

Cillian Murphy pažljivo je birao svoje projekte stvarajući jednu od najkvalitetnijih filmografija...

13 Lip 2024