Dijetetičari otkrivaju koje namirnice najbolje snižavaju povišeni krvni tlak
Povišeni krvni tlak učestalo je i nimalo bezopasno stanje, a u medicinskim je krugovima često poznat i kao tihi ubojica. Naime, s obzirom na to da ga je teško primijetiti na samom početku, u većini slučajeva otkrije se kada je šteta u organizmu već nastala. Osim uzimanja propisanih lijekova, dijetetičari otkrivaju kako postoje i određene namirnice koje pomažu svima s povišenim krvnim tlakom.
Naime, zahvaljujući svom sastavu, te namirnice dokazano održavaju razinu krvnog tlaka u normali, ali i redovitom konzumacijom mogu pridonijeti snižavanju krvnog tlaka kod ljudi koji imaju problema s njime. Kako donosi Healthline, namirnice koje dijetetičari preporučuju konzumirati što češće jesu:
- citrusi
- losos i druga masna riba
- sjemenke bundeve
- grah
- bobičasto voće
- amarant
- pistacije
- mrkva
- celer
- rajčica
- brokula
- grčki jogurt
- chia sjemenke
- špinat