Dnevni.ba - PRELOADER

Dodik: RS ne može prihvatiti nametnute propise, Schmidt nema ništa s izbornim procesom

26 Ožu 2024


Dodik: RS ne može prihvatiti nametnute propise, Schmidt nema ništa s izbornim procesom
Ne želi nametanje

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je da taj bh. entitet ne može prihvatiti da živi u uvjetima nametnutih propisa. 

U osvrtu na najavu visokog predstavnika o mogućem nametanju tehničkih izmjena Izbornog zakona BiH, poručio je da Christian Schmidt nema ništa s izbornim procesom u BiH te je procijenio i da, ako to nametanje prođe, Schmidt tu neće stati već će nametnuti i Zakon o imovini, što je nedopustivo. 

- Schmidt nema ništa, ni s imovinom, ni s izbornim procesom, to je odgovornost narodā koji žive u BiH. Ako krenete na to, onda mi moramo poduzeti mjere, a mi smo rekli koje ćemo mjere poduzeti, istaknuo je predsjednik RS-a Dodik, prema čijim bi riječima eventualno nametanje izmjena Izbornog zakona predstavljalo poništenje svih izrečenih vrijednosti do sada, pa i onih o EU o kojima smo slušali, poglavito u posljednje vrijeme, kada je BiH dodijeljen pregovarački status. 

- Onda je to sve laž. Netko ovdje debelo laže. Ili se radi o tome da se, nekoliko dana nakon odluke Bruxellesa, pojavljuje netko tko to sve ruši, a ruši onaj koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik, koji isključivo sluša veleposlanika SAD-a u BiH Michaela Murphyja. Njih dvojica u jednoj patološkoj simbiozi pokušavaju nametnuti što veće zlo svim narodima u BiH, ustvrdio je Dodik uz konstataciju da nigdje na svijetu nema zemlje u kojoj bi stranac ili neko strano tijelo regulirali izborni proces.

BIH


SAJAM

MOSTAR Vučić izgubio živce na pitanje o Srebrenici (video)

Tijekom obilaska gospodarskog sajma u Mostaru, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ošt...

37 min

RAZGOVORI

Nikšić najavio 'resetiranje'

Nakon što je to dan ranije učinio čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović, u utorak je i premijer Fe...

1 h 8 min

Čović o večeri na kojoj je ugostio političke lidere

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u utorak ujutro je, u pratnji supruge, na biračkom mjestu na E...

3 h 40 min