Dnevni.ba - PRELOADER

Elvedina Muzaferija otputovala u Francusku, uvjeti za skijanje idealni

18 Lip 2024


Elvedina Muzaferija otputovala u Francusku, uvjeti za skijanje idealni
Najbolja bh. skijašica

Poslije intenzivnih kondicionih priprema u Makarskoj i Sarajevu, najbolja bosanskohercegovačka alpska skijašica, Elvedina Muzaferija otputovala je u Francusku gdje ima idealne uslove za skijanje.

Tako će bh. tim, koji je u ski centar Les Deux Alpes stigao prošle sedmice, iskoristiti  priliku za maksimalan rad te dodatno testiranje nove Atomic opreme, kao i obavezan rad na tehnikama i formi općenito.

 “Ovdje se nalazim sa svojim novim timom gdje ćemo provesti ukupno petnaest dana. Imamo jako dobre uslove za skijanje, a trenutno nam je fokus na neke osnovne stvari - na tehniku i povratak na skije nakon duže pauze od skijanja i nakon jako teških kondicionih treninga”, poručila je Muzaferija za čiju kondicionu spremu brine trener Edhem Bajrić, a o nastupu na skijama italijanski dvojac Nicola Quaquarelli i Davide Vezzoni.

Nošena energijom prethodne takmičarske sezone, u kojoj je prvi put u historiji Bosnu i Hercegovinu odvela u finale Svjetskog kupa, članica Skijaškog kluba “ZE-2010” ulaže velike napore kako bi na narednim takmičenjima ciljeve podigla na veću ljestvicu.

“Ovo je, također, zadnji dio priprema koje ćemo obaviti prije ljetne pauze i prije odlaska u Čile. Imamo jako dobre uslove, snijeg je odličan kao tokom zime tako da možemo jako dobro iskoristiti vrijeme ovdje. Jako puno testiramo i skije. Kako su pripreme krenule, ako se ovako i završe, mislim da će biti sve super i radujem se novoj sezoni”, iskrena je Muzaferija.

SPORT


VELEŽ U ANDORI

Čanadi zna što u uzvratu s Interom

Trener Veleža Damir Čanadi dobro zna štro nije štimalo u prvom susretu s andorskim ...

9 h 1 min

ZRINJSKI

Plemići ušli u zadnji tjedan priprema uoči Europe

Ekspedicija Zrinjskog se vratila iz Međimurja i danas će, nakon par dana odmora, Mario Ivanković ...

9 h 38 min

REPREZENTACIJA

Prošao još jedan Euro, još jedan veliki turnir bez BiH…

Mundijali i Eura prolaze, a BiH stoji, sve to gleda sa strane. Čeka se valjda neki dar s nebesa, ...

9 h 43 min