Dnevni.ba - PRELOADER

Glumica nagrađena Oscarom o nejednakosti u Hollywoodu: ‘Da sam muško, zarađivala bih puno više‘

25 Ožu 2024


Glumica nagrađena Oscarom o nejednakosti u Hollywoodu: ‘Da sam muško, zarađivala bih puno više‘
OLIVIA COLMAN

"Muški glumci su plaćeni više jer se govori da privlače publiku. To nije istina već desetljećima, ali to se još uvijek voli koristiti kao razlog da ne plaćaju žene jednako kao njihove muške kolege", iskreno je progovorila o razlici u plaćama glumačka zvijezda Olivia Colman, prenosi Us Weekly.

Na pitanje je li njoj kao oskarovki relevantna razlika u plaćama, odgovorila je: "Itekako sam svjesna da bih, da sam Oliver Colman, zarađivala puno više nego što zarađujem". Colman je osvojila Oscara za najbolju glumicu 2019. godine za svoju ulogu u "The Favourite", a glumila je u mnogim drugim filmskim i televizijskim projektima kao što su "Heartstopper", "Fleabag", "The Crown" i "Wicked Little Letters", koji dolazi u kina 29. ožujka.

Razgovor o nejednakosti plaća nastavlja se nakon što je Taraji P. Henson otkrila da je skoro prekinula snimanje "The Color Purple" zbog nejednakih plaća. "The Color Purple" izašao je 2023. godine, a Henson je rekla da nije dobila "povišicu" otkako je glumila "Proud Mary" 2018. godine.

"Stvarno sam umorna od toga da crnkinje stalno moraju prolaziti istu priču, to mi slama srce. Kao da svaki put kad postignete nešto stvarno nevjerojatno, industrija na to gleda kao na slučajnost", kazala je Henson koja, poput drugih glumica, vodi ovu bitku već dugo vremena, prenosi Jutarnji list.

 

FILM


ANGELINA JOLIE

Što znači nova tetovaža na dekolteu Angeline Jolie?

Holivudska glumica Angelina Jolie pozirala je sa svojom 15-godišnjom kćeri Vivienne na crv...

3 h 38 min

SHANNEN DOHERTY

Shannen Doherty optužuje bivšeg muža: Moj novac za liječenje trošio je na ljubavnicu

Zvijezde serije Beverly Hills 90210 Shannen Doherty kritizirala je bivšeg supruga Kurta Iswarienk...

16 h 51 min

WILL SMITH

Will Smith radi na znanstvenofantastičnom filmu inspiriranom popularnim bestselerom

Nakon uspjeha akcijskog filma Bad Boys: Ride or Die, Will Smith ponovno udružuje snage s filmskim...

19 Lip 2024