Dnevni.ba - PRELOADER

Izraelska agencija za razvoj i suradnju donirala medicinsku opremu SKB-u Mostar

11 Velj 2022


Izraelska agencija za razvoj i suradnju donirala medicinsku opremu SKB-u Mostar

MOSTAR, (FENA) – Izraelska agencija za razvoj i suradnju (MASHAV) donirala je u petak Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar vrijednu medicinsku opremu.

Riječ je o zaštitnoj opremi i potrošnom materijalu koji se koristi u liječenju pacijenata oboljelih od covid infekcije.

Uime Izraelske agencije za razvoj i suradnju prisutnima se obratio koordinator akcije Marko Laco koji je kazao kako je ukupna vrijednost donacije oko 15 tisuća dolara te da je ovo jedna od prvih donacija koje su došle u ovoj godini i da se nada kako će ih uskoro biti mnogo više.

https://www.youtube.com/watch?v=5ngCN9CAkOA

Naglasio je kako je u duhu misije i vizije te agencije, koja je osnovana 1957. godine, da širi međunarodnu suradnju i prijateljstva na način da pomaže zemljama u razvoju razmjenom izraelskih znanstvenih i tehnoloških dostignuća.

- Ovo je danas samo jedna od mnogih planiranih akcija koja pokazuje jaku prijateljsku vezu između Izraela i BiH – kazao je Laco.

Direktor SKB-a Mostar Ante Kvesić zahvalio je izraelskoj vladi na prepoznavanju potrebe za jednom ovakvom pomoći.

- Korona nas je sve dovela u prilično tešku i neobičnu situaciju i kada se nađe neko ko prepozna da treba pomoći onda se čovjek dobro osjeća. U padu nam je broj pacijenata i prijema i nekako imam osjećaj da će ovaj val uskoro završiti – ocijenio je Kvesić.

Poručio je kako ovakve stvari raduju te da im to daje snagu da izdrže cijelu ovu priču.