Dnevni.ba - PRELOADER

Jasni signali da je raskid na pomolu

23 Tra 2024


Jasni signali da je raskid na pomolu
Ljubavni par

Trebalo bi da obratite pažnju na neke signale u vezi koji mogu da ukažu da nije sve tako idilično kao što vam se možda čini.

Emotivna veza zahtjeva posvećenost, ali i neke zajedničke vrijednosti koje delite sa partnerom – prije svega poštovanje.

Kada toga nema, prije ili kasnije, svaki romantični odnos osuđen je na propast.

Kako otkrivaju stručnjaci za veze, postoji pet sigurnih stvari u vezi koje vas vode raskidu.

1. Neodgovornost i zanemarivanje partnera
Ako vam se često dešava da vam partner u posljednjem trenutku otkaže sastanak ili pomjeri dogovor uz obrazloženje da mu je nešto iskrslo, to govori da ne poštuje ni vas ni vaše vrijeme i da se to vjerovatno nikada neće promijeniti.

Time što mu je sve veći prioritet od vas, šalje jasnu poruku da nema ozbiljne planove za vezu sa vama.

2. Manjak zajedničkih vrijednosti
Ako tražite ozbiljnu vezu i hoćete partnera s kojim možda planirate da ostanete do kraja života, jedna od ključnih stvari jeste da je neophodno da djelite neke zajedničke vrijednosti i imate slične poglede po pitanju ključnih životnih stvari.

Tu spadaju poslovne ambicije, odnos prema djeci, vjernost, lojalnost… Dugoročno je teško ostvariti vezu sa nekim ko ima potpuno drugačije poglede na bitne životne stvari od nas.

3. Niste preboljeli bivše
Ako jedno od dvoje u vezi nije preboljelo bivšeg partnera, taj odnos je zasigurno osuđen na propast. Neko ko još gaji osjećanja za bivšeg partnera neće biti posvećen vama. Ako se nadate zdravoj vezi i posvećenosti sa nekim ko još živi u prošlosti, bitku ste izgubili još na početku. Što prije shvatite da gubite i vreme u toj vezi, biće vam lakše da iz nje izađete.

4. Ne svađate se na fer način
Svađe su normalna stvar u vezama, ali ako su one česte i ako vas partner intenzivno i neprijatno kinji i pokušava da vam njima uruši samopouzdanje i samopoštovanje, ta veza sigurno neće biti bazirana na zdravim osnovama i iz nje treba što prije izaći, savjetuju stručnjaci za veze.

5. Nema povjerenja
Ključ zdravog odnosa je povjerenje i bez njega nema budućnosti za vezu. Kada nedostaje poverenje ili ga ima veoma malo, veza je za oba partnera neprijatna i bolna, pišu Novosti.rs.

Lifestyle


PREVARA

U ovoj životnoj dobi će žene najčešće prevariti svog partnera

Iako društvo često ima predodžbu da žene u vezama i brakovima manje varaju, te da je to ip...

3 h 9 min

PROZOR

Koliko je dobro otvarati prozore tijekom velikih vrućina?

Kad vani temperatura naraste, a nemate klima uređaj, je li bolje cijeli dan držati prozore &scaro...

3 h 33 min

Novi HELL Summer Cool duo - jer ljeto nije potpuno bez primamljivih HELL ukusa

Ljetni HELL ukusi su uvijek veličanstveni pratioci tokom ljetnih vrućina, pa se iz tog razloga HE...

9 h 33 min