Dnevni.ba - PRELOADER

Kus-kus s povrćem

05 Srp 2021


Kus-kus s povrćem

Odličan prijedlog za ljetni ručak s povrćem.

Sastojci:

– 5 žlica maslinovog ulja

– 1 paprika

– 1 mrkva

– 1 crveni luk

– 1 češanj češnjaka

– 150 g sjeckane rajčice

– 1 tikvica

– 150 g kus-kusa

– sol, papar

– peršin

– 350 ml vrele vode

– 1/2 povrtne kocke za juhu

Priprema:

Zagrijati ulje, pa pržiti luk i češnjak, dodati rajčicu, papriku, mrkvu i dobro izmiješati.

Začiniti odmah i pustiti par minuta da se fino zaprži. Tikvicu dodati sječenu na što sitnije i pržiti još malo, oko pet minuta.

Dodati kus – kus, peršin, uliti vrelu vodu u koju ste dodali kocku za juhu i pustiti da se krčka oko 10 minuta, dok sve fino ne omekša, a kus – kus ne bude gotov.

Poslužiti po želji uz jogurt.

Dobar tek!

GASTRO


Okusi Hercegovine u Marića gaju: Raštika spaja generacije i čuva tradiciju

Tradicionalna Raštikijada, održana u prelijepom ambijentu Agroturizma Marića gaj u Ružićim...

03 Stu 2025

U NEUMU 'DANI BERBE MASLINA U HERCEGOVINI'

Poziv na kušanje izvornosti zlatnih kapi Hercegovine

Piše: V.S.Herceg mostar@dnevni-list.ba U krošnjama višestoljetnih maslina ...

26 Lis 2025