Dnevni.ba - PRELOADER

Mostarska Orka na državnom prvenstvu osvojila 31 medalju

11 Lip 2024


Mostarska Orka na državnom prvenstvu osvojila 31 medalju
Plivanje

Na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjoj Luci u periodu od 07. do 09. juna 2024. godine održalo će se Ljetno prvenstvo Bosne i Hercegovine u plivanju. U konkurenciji 25 klubova naši plivači ostvarlii su zaista odlične rezultate, osvojivši 31 medalju, od čega 12 zlatnih, 12 srebrenih i 7 bronzanih medalja. U statsitici osvojenih medalja “Orka” je osvojila ukupno peto mjesto. 

U Banja Luci “Orku” je predstavljalo ukupno 13 plivača: Danis Harmandić, Din Vejzović, Joško Rozić, Nejla Ćerimagić, Mak Torlo, Jure Trubarac, Merjem Čampara, Ivan Drlja, Klara Drlja, Aljoša Stanić, Hana Šuta, Igor Knezović i Ajla Kulak.

Titulama državnih prvaka u svojim kategorijama okitilli su se Danis Harmandić, Joško Rozić, Merjem Čampara i Klara Drlja, dok su se Din Vejzović, Mak Torlo, Jure Trubarac, Ivan Drlja i Aljoša Stanić okitili medaljama srebrenog i bronzanog sjaja. 

Iz Kluba navode da su posebno pojosni na Aljošu Stanića, koji je u konkurenciji dječaka starijih dvije godine od njega postao drzavni vice prvak i osvajač više medalja i na višestruku državnu prvakinju Merjem Čamparu, koja je plivala u konkurenciji godinu dana starijih djevojčica.

Također, iz “Orke” ističu odličan napredak svih plivača u gotovo svim disciplinama u kojima su nastupili, što je jasan pokazatelj odličnog rada i angažmana plivača i trenera.

U narednom periodu plivači “Orke” nastavit će sa svojim redovnim treninzima, te će  prije kraja ove sezone sudjelovati na više domaćih i međunarodnih mitinga. Svakako da će početak  ljetne škole plivanja na Gradskom bazenu u Mostaru 01.07., kao i organizacija VIII međunarodnog plivačkog mitinga “Orka - Arena Cup” 06.07. biti dva centralna događaja u organizaciji “Orke”. O ovim događajima kako navede iz kluba, dobit ćemo više informacija u narednom periodu.

A najvažniji planetarni sportski događaj u svijetu ove godine su svakako ljetne olimpijske igre, koje  će se održati u Parisu ove godine u periodu od 26.07. do 11.08. ove godine. Interesiralo nas je i gdje je trenutno najpoznatija “Orka”, naša olimpijka i jedna od najboljih svjetskih plivačica Lana Pudar.

Iz “Orke” su nas upoznali da se Lana Pudar sa svojim timom trenutno nalazi na pripremama u Španiji, te da pripreme teku po planu. U okviru priprema za nastup na olimpijskim igrama, u periodu od 17.06. do 23.06. Lana će nastupiti na europskom prvenstvu u Beogradu, gdje će pokušati opet okititi se jednim od odličja i obradovati srca svih ljudi u našoj zemlji.

SPORT


VELEŽ U ANDORI

Čanadi zna što u uzvratu s Interom

Trener Veleža Damir Čanadi dobro zna štro nije štimalo u prvom susretu s andorskim ...

9 h 56 min

ZRINJSKI

Plemići ušli u zadnji tjedan priprema uoči Europe

Ekspedicija Zrinjskog se vratila iz Međimurja i danas će, nakon par dana odmora, Mario Ivanković ...

10 h 34 min

REPREZENTACIJA

Prošao još jedan Euro, još jedan veliki turnir bez BiH…

Mundijali i Eura prolaze, a BiH stoji, sve to gleda sa strane. Čeka se valjda neki dar s nebesa, ...

10 h 38 min