Dnevni.ba - PRELOADER

MUP HNŽ-a pozvao medije na odgovorno izvještavanje

09 Tra 2024


MUP HNŽ-a pozvao medije na odgovorno izvještavanje
Napadi u Stocu i Mostaru

MOSTAR, (FENA) - Ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Marijo Marić pozvao je medije koji ovih dana izvještavaju o napadima u Stocu i Mostaru, da se suzdrže od senzacionalističkih napisa te da "ne dolijevaju ulje na vratu".
U priopćenju za javnost MUP HNŽ-a je odbacio, kako se navodi, sve dezinformacije, insinuacije i nesuvisle optužbe, posebno navode s neprovjereno objavljenim pogrešnim imenima sudionika događaja nad kojima se intenzivno provodimo istražne radnje.

"Neodgovorno istupanje u javnost, politiziranje ponukano prikupljanjem jeftinih političkih bodova, kao i medijsko izvještavanje koje krši osnovne novinarske etičke kodekse pa i zakon, opasno usložnjavaju ionako visoke napetosti i ministar unutarnjih poslova Marijo Marić poziva sve dionike takva javnog komuniciranja na odgovorno ponašanje unutar zakonskih odrednica", poručili su iz županijskog MUP-a.

Ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Marijo Marić kazao je da Uprava policije MUP-a HNŽ-a, u koordinaciji sa Županijskim tužiteljstvom Mostar intenzivno radi na utvrđivanju okolnosti događaja i utvrđivanju identiteta izvršitelja i u Mostaru i u Stocu, u istrazi koja je već dala konkretne operativne rezultate.

Međutim, za razliku od spomenutih pojedinaca, MUP je Zakonom spriječen iznositi podatke unutar tekuće istrage, do trenutka kada će moći istupiti sa svim relevantnim činjenicama, stoji u priopćenju.

"Po okončanoj kriminalističkoj obradi javnost ćemo upoznati sa svim potrebnim pojedinostima u oba slučaja, a ovim putom pozivam i medije i pojedince koji se osjećaju pozvanima komentirati predmetne događaje da se suzdrže od ostrašćenosti i 'dolijevanja ulja na vatru' jer ti postupci neminovno vode dezavuiranju javnosti što potencijalno može polučiti dodatne negativne učinke i proširiti razmjere ionako neželjena stanja", izjavio je ministar Marić.

Dodao je kako su unutarnji poslovi resor kojemu je u zadatak stavljena sigurnost Županije i kako "iznošenje nepotpunih, netočnih i izmijenjenih informacija povlači za sobom i zakonsku odgovornost, ali i kako može poremetiti tijek istrage koju policija provodi sukladno profesionalnim standardima".

BIH


MUP KSB

MUP KSB: U Travniku pronađeno oko 1 kg opojne droge speed

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Središnja Bosna (KSB)...

37 min

ALEKSANDAR VUČIĆ

Vučić: "Ministar vanjskih poslova BiH pozvao na moje ubistvo"

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić optužio je ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine ...

1 h 7 min

ELEKTROPRIVREDA BIH

Elektroprivreda BiH uputila prijedlog FERK-u za linearno povećanje cijena struje

Nakon što je Regulatorna komisija za energiju FBiH (FERK) odbila prijedlog o posebnom cjenovnom m...

1 h 50 min