Dnevni.ba - PRELOADER

MUP HNŽ: Policija neće raditi u koordinaciji s Mo Parkingom

10 Velj 2022


MUP HNŽ: Policija neće raditi u koordinaciji s Mo Parkingom

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) HNŽ-a oglasilo se u četvrtak priopćenjem za javnost u kojem ističe kako policijski službenici u svojim svakodnevnim zadaćama i aktivnostima, između ostalog, sankcioniraju i nepropisno parkirana motorna vozila, odbacivši navode da je kvartovski parking u nadležnosti policije MUP-a HNŽ.

Također, kako dodaju, nisu točni navodi da će pripadnici policije raditi u koordinaciji s kontrolorima “Mo Parkinga“.

“Isključiva nadležnost policije propisana je Zakonom o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH te ostalim propisima koje provodi.

Ne ulazeći u osobne motive pojedinaca, a također ni u nadležnost JP ‘Mostar Parking’ želimo naglasiti kako će pripadnici MUP-a HNŽ svoje policijske zadaće raditi sukladno zakonskim propisima,  a sve u svrhu javne sigurnosti građana”, navodi se u priopćenju.

PRIOPĆENJE MUP-a HNŽ
Povodom neistinitih, neodgovornih i tendencioznih izjava pojedinaca, samozvanih stručnjaka  iz oblasti sigurnosti, MUP HNŽ primoran je reagirati a sve u svrhu informiranja javnosti o aktivnostima uređenja  mirujućeg prometa na zelenim površinama i nogostupima u područjima grada  Mostara.

Policijski službenici MUP-a HNŽ u svojim svakodnevnim policijskim zadaćama i aktivnostima, između ostalog sankcioniraju nepropisno parkirana motorna vozila, a sve u skladu sa „Zakonom o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH“.

Naglašavamo da nisu točni navodi da je kvartovski parking u nadležnosti policije MUP-a HNŽ. Također nisu točni navodi da će pripadnici policije raditi u koordinaciji sa kontrolorima „ Mo Parkinga“. Isključiva nadležnost policije propisana je „Zakonom o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH“, te ostalim propisima koje provodi.

Ne ulazeći u osobne motive pojedinaca , a također ni u nadležnost JP“ Mostar Parking“ želimo naglasiti kako će pripadnici MUP-a HNŽ, svoje policijske zadaće raditi sukladno Zakonskim propisima,  a sve u svrhu javne sigurnosti građana , kaže se u priopćenju MUP-a HNŽ.

Podsjetimo, gradonačelnik Mostara Mario Kordić posjetio je u ponedjeljak ministra unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Slađana Bevandu, a tema sastanka bila je početak kontrole mirujućeg prometa u Mostaru, s naglaskom na ulogu MUP-a u kontroliranju mjesta koja nisu pod nadzorom Mostar parkinga.

Sastanku su bili nazočni i v.d. direktora JP “Mostar parking” Ivan Barbarić i načelnik PU Mostar Dragan Jelonjić. Sudionici sastanka složili su se kako je važno zajedničko djelovanje u cilju ukupne uređenosti mirujućeg prometa u Mostaru i očuvanju zelenih površina, odnosno njihove zaštite od nepropisnog parkiranja.

Ministar Bevanda i načelnik Jelonjić obećali su sa svoje strane punu podršku sustavnom uređenju mirujućeg prometa, priopćeno je u ponedjeljak iz Grada Mostara.

Također, ranije je direktor Mo Parkinga Ivan Barbarić za više medija govorio o suradnji s policijom rekavši kako je ''sprječavanje parkiranja na zelenim površinama i pločnicima u nadležnosti policije''.
- S njima smo dogovorili jedan oblik suradnje, da priskoče u pomoć kontrolorima i one koji budu parkirali po izmišljenim površinama određenom mjerom kazni - tvrdio je direktor Barbarić.

-Imamo podršku policije kako za pauk vozilo tako i za patrole koji će zajedno u koordinaciji s našim kontrolorima funkcionirati na području Mostara. Svi oni koji budu zlorabili zelene površine, pločnike i slično bit će na adekvatan način tretirani - poručio je Barbarić.

DNEVNI


U novom broju donosimo

Novi broj

11 h 6 min

U novom broju donosimo

Novi broj

18 Srp 2024

U novom broju donosimo

Novi broj

17 Srp 2024