Dnevni.ba - PRELOADER

Napolitanski sos za tjesteninu

14 Velj 2022


Napolitanski sos za tjesteninu

Napolitanski sos, je jednostavan za pripremu i veoma je ukusan.

Sastojci:

Sos:

– 2 kašičice maslinovog ulja

– 1 crni luk, sitno rezan

– 2 čehna bijelog luka, izgnječenog

– 400 g pasiranog paradajza

-1/2 šolje sjeckanog bosiljka

– sol, po potrebi

I još…

– 400 g tjestenine (penne)

– 1/2 šolje (40 g) rendanog parmezana

Priprema:

U tavi zagrijte ulje na umjerenoj temperaturi. Crni i bijeli luk propržite par minuta, miješajući, dok ne omekšaju.

Zatim dodajte paradajz i bosiljak i dinstajte oko 15 minuta. Dodati sol po potrebi.

Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju.

Kuhanu tjesteninu prelijte sosom, posuti parmezanom i po želji dekorisati listovima bosiljka.

Prijatno!

Izvor: N1

GASTRO


Dobra ili loša godina za bh. pčelare?

Ove godine je u Bosni i Hercegovini bilo dosta sunca, sunčanih vrelih dana, tjedana pa i mjeseci ...

24 Lis 2024

Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024

ISPROBAJTE RECEPTE LJUBUŠANKE IRENE MILIČEVIĆ I UŽIVAJTE U BOGATSTVU OKUSA

Vrijeme je za pripremu zimnice

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Iako se nekoć u gotovo svakoj kući p...

05 Ruj 2024