Dnevni.ba - PRELOADER

NJEMAČKA: Bh. državljani uhapšeni jer su krali skupocjena vozila (VIDEO)

23 Velj 2022


NJEMAČKA: Bh. državljani uhapšeni jer su krali skupocjena vozila (VIDEO)

Tri osobe iz Bosne i Hercegovine su uhićene u Dortmundu u Njemačkoj u velikoj akciji protiv automafije.

Kako je objavio Europol, riječ je o zajedničkoj akciji njemačke policije, austrijskog Federalnog ureda krim policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Sarajevske županije.

U sklopu akcije pretresena su četiri objekta. U akciji su uhićeni bh. državljani koji se sumnjiče da su provaljivali u stambene objekte i krali ključeve skupocjenih Mercedesa, Audija i Volkswagena, a potom krali vozila. Ukupna vrijednost ukradenih vozila je 1,5 milijuna eura.

Kako navodi Europol, kriminalna banda iz Bosne i Hercegovine nelegalno je boravila na području Njemačke, a krivična djela su počinjena na području pokrajina Donja Saksonija, Sjeverna Rajna Vestfalija i Hesena.

Istraga je sprovedena u okviru Europske multidisciplinarne platforme protiv kriminala (EMPACT), s uz podršku projekta koji financira EU – “Suzbijanje ozbiljnog kriminala na Zapadnom Balkanu-IPA 2019” koji provode talijanske, njemačke i nizozemske vlasti.

https://youtu.be/cdLHA9FjxJc

Optuženi se sumnjiče da su počinili veći broj krivičnih djela. Navedeno je kako se radi o profesionalnim kradljivcima automobila koji su posao "odrađivali" bez buke, pa su vlasnici tek sutradan primjećivali kako su im vozila ukradena.

DNEVNI


U novom broju donosimo

Novi broj

15 h 57 min

U novom broju donosimo

Novi broj

22 Svi 2024

U novom broju donosimo

Novi broj

21 Svi 2024