Dnevni.ba - PRELOADER

Ovaj jednostavan kolač lako će napraviti i početnici

19 Svi 2021


Ovaj jednostavan kolač lako će napraviti i početnici

Ima li što finije od kombinacije čokolade i višanja? Ovaj prefini kolač za koji će vam trebati 40-ak minuta, idealan je desert oko kojeg se nećete morati puno namučiti.

Popularni brownieji pripremaju se na više načina, a iako su njegovi klasični sastojci čokolada, jaja, brašno, maslac i šećer, svi će se složiti, kako će ga osvježavajuće višnje samo dodatno oplemeniti.

Ovo je vrlo jednostavan recept prikladan i za početnike u kuhinji, a evo kako ćete ga pripremiti:

Sastojci:

  • 180 g višanja iz kojih ste izvadili koštice
  • 120 g pšeničnog brašna
  • 2 jaja
  • 90 g maslaca
  • 175 g čokolade za kuhanje
  • 100 g šećera

Priprema:

Prvo zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a zatim nasjeckajte i otopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici, ali dobro pazeći da ne zagori. Pomiješajte rastopljenu čokoladu sa usitnjenim maslacem dok se dobro ne sjedini.

U posudi umutite jaja sa šećerom i dodajte, malo po malo i bez prestanka miješanja, prosijano brašno. Nakon toga dodajte čokoladu i sve dobro promiješajte.

Na kraju dodajte 3/4 dijela očišćenih višanja.

Četvrtasti ili pravokutni kalup namažite maslacem i pospite brašnom.

Pažljivo okrenite tijesto za kolač, prekrijte preostalim višnjama i pecite oko 25 minuta na 190 °C.

Izvadite pažljivo iz pećnice, pustite da izgubi toplinu i izvadite je iz kalupa. Poslužite i dobar tek!

GASTRO


Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024

ISPROBAJTE RECEPTE LJUBUŠANKE IRENE MILIČEVIĆ I UŽIVAJTE U BOGATSTVU OKUSA

Vrijeme je za pripremu zimnice

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Iako se nekoć u gotovo svakoj kući p...

05 Ruj 2024

U Hercegovini nikad ranija berba grožđa, a kvaliteta odlična (VIDEO)

ČITLUK – Šire područje Općine Čitluk, odnosno Brotnjo, najveća je vinska regija u Bi...

02 Ruj 2024