Dnevni.ba - PRELOADER

Pečeni krumpir sa slaninom

29 Svi 2021


Pečeni krumpir sa slaninom

Krumpir i panceta iz pećnice.

Sastojci:

– 100 g pancete

– sol, biber

– 4 veća mlada krumpira

– 2 žlice maslinovog ulja

– 250 ml svježeg sira

– 250 ml kiselog vrhnja

–  vlasac

Priprema:

Krumpir dobro operite, ali ga nemojte oguliti.

Na svakom krumpiru napravite zareze tako da su razmaknuti oko dva milimetra (kao harmonika).

Zatim krumpire premažite uljem, pa pospite solju i biberom.

Pancetu narežite na tanko, pa je stavite između rezova u svakom krumpiru.

Krumpire pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva dok potpuno ne omekšaju, a panceta ne postane hrskava.

Svježi sir i vrhnje izmiješajte i začinite solju i biberom.

Krumpire poslužite sa sirom, vrhnjem i svježim vlascem.

Dobar tek!

GASTRO


Okusi Hercegovine u Marića gaju: Raštika spaja generacije i čuva tradiciju

Tradicionalna Raštikijada, održana u prelijepom ambijentu Agroturizma Marića gaj u Ružićim...

03 Stu 2025

U NEUMU 'DANI BERBE MASLINA U HERCEGOVINI'

Poziv na kušanje izvornosti zlatnih kapi Hercegovine

Piše: V.S.Herceg mostar@dnevni-list.ba U krošnjama višestoljetnih maslina ...

26 Lis 2025