Dnevni.ba - PRELOADER

Pečeni krumpir sa slaninom

29 Svi 2021


Pečeni krumpir sa slaninom

Krumpir i panceta iz pećnice.

Sastojci:

– 100 g pancete

– sol, biber

– 4 veća mlada krumpira

– 2 žlice maslinovog ulja

– 250 ml svježeg sira

– 250 ml kiselog vrhnja

–  vlasac

Priprema:

Krumpir dobro operite, ali ga nemojte oguliti.

Na svakom krumpiru napravite zareze tako da su razmaknuti oko dva milimetra (kao harmonika).

Zatim krumpire premažite uljem, pa pospite solju i biberom.

Pancetu narežite na tanko, pa je stavite između rezova u svakom krumpiru.

Krumpire pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva dok potpuno ne omekšaju, a panceta ne postane hrskava.

Svježi sir i vrhnje izmiješajte i začinite solju i biberom.

Krumpire poslužite sa sirom, vrhnjem i svježim vlascem.

Dobar tek!

GASTRO


Livanjski sir uvršten na EU popis zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla

MOSTAR, (FENA) – Europska komisija odobrila je dodavanje brenda „livanjski sir“...

12 Pro 2024

Dobra ili loša godina za bh. pčelare?

Ove godine je u Bosni i Hercegovini bilo dosta sunca, sunčanih vrelih dana, tjedana pa i mjeseci ...

24 Lis 2024

Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024