Dnevni.ba - PRELOADER

Pečeni krumpir sa slaninom

29 Svi 2021


Pečeni krumpir sa slaninom

Krumpir i panceta iz pećnice.

Sastojci:

– 100 g pancete

– sol, biber

– 4 veća mlada krumpira

– 2 žlice maslinovog ulja

– 250 ml svježeg sira

– 250 ml kiselog vrhnja

–  vlasac

Priprema:

Krumpir dobro operite, ali ga nemojte oguliti.

Na svakom krumpiru napravite zareze tako da su razmaknuti oko dva milimetra (kao harmonika).

Zatim krumpire premažite uljem, pa pospite solju i biberom.

Pancetu narežite na tanko, pa je stavite između rezova u svakom krumpiru.

Krumpire pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva dok potpuno ne omekšaju, a panceta ne postane hrskava.

Svježi sir i vrhnje izmiješajte i začinite solju i biberom.

Krumpire poslužite sa sirom, vrhnjem i svježim vlascem.

Dobar tek!

GASTRO


Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024

ISPROBAJTE RECEPTE LJUBUŠANKE IRENE MILIČEVIĆ I UŽIVAJTE U BOGATSTVU OKUSA

Vrijeme je za pripremu zimnice

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Iako se nekoć u gotovo svakoj kući p...

05 Ruj 2024

U Hercegovini nikad ranija berba grožđa, a kvaliteta odlična (VIDEO)

ČITLUK – Šire područje Općine Čitluk, odnosno Brotnjo, najveća je vinska regija u Bi...

02 Ruj 2024