Dnevni.ba - PRELOADER

Piletina s gorgonzolom

28 Svi 2021


Piletina s gorgonzolom

Za svega 20 minuta dobit ćete fantastičan ručak za cijelu obitelj.

Sastojci:

– 1 bijelo meso

– 1 žličica maslaca

– 1 žličica mješavine suhog začina (majčina dušica, žalfija, ružmarin, mažuran i korijander)

– 200 g vrhnja za kuhanje

– 150 g gorgonzole

– sol, papar

Priprema:

Bijelo meso narezati na kockice. Posoliti ga i popapriti.

Na dno tave prosuti suhe začine, pa dodati maslac da se zagrije par sekundi, tek da zamiriše suho bilje.

Propržiti meso par minuta s obje strane. Ono će upiti arome začina.

Sada komadiće gorgonzole utisnuti, između kockica mesa, a ostatak spustite u tavu.

Okrenite meso i pustite par sekundi da se sir otapa, a meso ga upija.

Naliti vrhnje i krčkati par minuta s obje strane.

Dobar tek!

GASTRO


Livanjski sir uvršten na EU popis zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla

MOSTAR, (FENA) – Europska komisija odobrila je dodavanje brenda „livanjski sir“...

12 Pro 2024

Dobra ili loša godina za bh. pčelare?

Ove godine je u Bosni i Hercegovini bilo dosta sunca, sunčanih vrelih dana, tjedana pa i mjeseci ...

24 Lis 2024

Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024