Dnevni.ba - PRELOADER

Poljski hodočasnici opljačkani u Mostaru, ostali bez 8.000 eura

12 Kol 2022


Poljski hodočasnici opljačkani u Mostaru, ostali bez 8.000 eura

Dok su u Hrvatskoj mnogi još pod dojmom teške prometne nezgode u kojoj je 6. kolovoza autobus poljskih registracija sletio s kolnika na autocesti Varaždin – Zagreb i kada je poginulo 12 putnika, a njih više od 20 ozlijeđeno, sada iz Mostara stiže neugodna vijest da su u tom gradu pokradeni poljski turisti, točnije njihova voditeljica Katarzyna Darmach Pauch.

"U oba slučaja radilo se o hodočasnicima koji su putovali u Međugorje. Krađa u Mostaru se dogodila kod franjevačke crkve i samostana sv. Petra i Pavla", piše Slobodna Dalmacija.

Nepoznati lopov ili više njih su iz torbe voditeljice grupe otuđili oko 8000 eura, što je bio novac kojeg su joj hodočasnici prethodno dali za troškove putovanja u Međugorje, odnosno za smještaj, hranu… Vjernici su iz župe Lodzka u gradu Lodzu i nakon tog nemilog događaja su sa svojim župnikom Krzysztofom Milczarekom pohodili župu sv. Jurja u Sućurju na otoku Hvaru, prenosi Hercegovina.info.

Dočekao ih je župnik fra Stipo Marčinković kojemu su nakon misnog slavlja i pripovijedali o nemilom događaju u Hercegovini. Među ostalim, kazali su da su događaj prijavili mostarskoj policiji od koje očekuju vijesti oko otkrivanja počinitelja kaznenog djela i vraćanja otuđenog novca.

leftorcms::common.uncategorized


SVJETSKI DAN IZBJEGLICA

Svjetski dan izbjeglica danas će biti obilježen i u BiH

Svjetski dan izbjeglica je međunarodni događaj koji svake godine, 20. juna, organiziraju Ujedinje...

20 Lip 2024

IZRAELSKA VOJSKA

UN upozorava Izrael da ne napada Rafah: "To bi izazvalo epsku humanitarni katastrofu"

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres upozorio je izraelsku vojsku da ne širi svoj na...

11 Svi 2024