Dnevni.ba - PRELOADER

Predstavljanje nove knjige Matka Marušića u Širokom Brijegu

14 Lip 2024


Predstavljanje nove knjige Matka Marušića u Širokom Brijegu
Priručnik za hrvatsku politiku

Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg poziva vas na predstavljanje knjige “Priručnik za hrvatsku politiku” autora prof. dr. sc. Matka Marušića, profesora emeritusa, književnika i svjetski poznatog liječnika, koje će se održati u ponedjeljak 17. lipnja u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu s početkom u 19.00 sati.

„Priručnik za hrvatsku politiku” je knjiga, pisana u poznatom Marušićevu stilu jasnih rečenica, prožeta  s dozom humora i dojmljivim prispodobama, ali i kritična i argumentirana, kojoj kako u Predgovoru kaže autor, nije svrha dokazivanje već informiranje o onom što je on kao znanstvenik koji poziva na argumentaciju, ocijenio jako važnim i najbližim istini. 

Namijenjena je „onima koji o politici razmjerno mnogo znaju, ili misle da mnogo znaju, onima koje politika zanima, a navlastito onima koji se politikom bave ili se žele njome baviti i koji razumiju političke vijesti i komentare koje prenose mediji”.

U interaktivnom razgovoru s autorom o temama iz knjige te suvremenim problemima i izazovima hrvatske politike govorit će politolozi Goran Kutle, Ivan Kraljević i Marko Lucović.

Matko Marušić svoj je radni vijek proveo na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu kao profesor emeritus, a jedno vrijeme bio je i dekan.

Bavio se istraživanjima u području imunologije tumora, imunogenetike, presađivanja koštane srži, kliničke imunologije, filozofije znanosti, politike uređivanja znanstvenih časopisa i medicinske izobrazbe. Objavio je 200 znanstvenih radova koji su citirani 4200 puta, pa je uvršten među 2 % najboljih znanstvenika u svijetu.

Kultura


MOSTARSKO LJETO

Makedonska književnica Lidija Dimkovska predstavila se mostarskoj publici

U okviru „Mostarskog ljeta“ u petak je u organizaciji Narodne biblioteke Mostar, u prekrasnom amb...

13 Srp 2024

Mostar: Otvorena izložba trojice kipara pod nazivom „Zidovi plastika i sitna plastika“

MOSTAR – Izložba „Zidovi plastika i sitna plastika“ trojice bosanskohercegovačkih kipara, magista...

11 Srp 2024

MOSTAR

Krautrock, americana i psihodelija: Vagina Corporation u Abraševiću

Vagina Corporation je KRAP (krautrock, americana, and psychedelia) kvartet nastao pod sivim nebom...

10 Srp 2024