Dnevni.ba - PRELOADER

Pretresi u Zenici i Banja Luci, uhićeno više osoba, pronađena droga i oružje

28 Ožu 2024


Pretresi u Zenici i Banja Luci, uhićeno više osoba, pronađena droga i oružje
Akcija 'Meta II'

ZENICA - Postupajući po naredbama Općinskog suda u Zenici u nastavku operativne akcije "Meta II", u srijedu i danas u ranim jutarnjim satima, policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUPZDK) izvršili su pretrese na 16 lokacija u Zenici, a pripadnici MUP-a RS izvršili su pretres na jednoj lokaciji u Banja Luci, prenosi Fena.
Aktivnosti u okviru akcije "Meta II" se poduzimaju pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstvom unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Pretresi objekata i osoba se vrše s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i hapšenja osoba koje su meta akcije, a koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga", "nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija", "teška krađa" i krivičnih djela iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije u ZDK.

- U dosadašnjem toku operativne akcije, slobode je lišeno više osoba, pronađena je veća količina opojne droge i oružja, a više podataka o rezultatima izvršenih pretresa kao i drugim poduzetim mjerama i radnjama u okviru akcije Meta II, ćemo potvrditi tokom dana nakon realizacije navedenih aktivnosti, priopćeno je iz MUP ZDK. 

Vijesti


GENERALNA SKUPŠTINA UN-A

Ovo je spisak zemalja koje su glasale protiv Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Na današnjem zasjednju na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) usvojena je Rezolucija o g...

23 Svi 2024

GENERALNA SKUPŠTINA UN-A

Generalna skupština UN-a usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

U četvrtak, 23. maja, historijski dan kada je Generalna skupština Ujedinjenih naroda donijela his...

23 Svi 2024

ZLATKO LAGUMDŽIJA

Lagumdžija: Rezolucija je usvojena košarkaškim rezultatom

Šef Misije Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama Zlatko Lagumdžija na svom je X profilu re...

23 Svi 2024