Dnevni.ba - PRELOADER

Proljetna tjestenina

09 Tra 2022


Proljetna tjestenina

Tjestenina sa brokulama, gljivama i sirom, ručak koji se brzo priprema.

Sastojci:

– 300 g tjestenine

– 600 g brokula

– 40 g maslaca

– 2 kašike maslinovog ulja

– 200 g gljiva

– 300 ml vrhnja za kuhanje

– 50 ml bijelog vina

– 1/2 limuna

– 50 g kačkavalja

– 50 g parmezana

– sol, biber

– 1 kašika suhog biljnog začina

Priprema:

Tjesteninu skuhajte, ocijedite i stavite na toplo mjesto.

Brokule operite i razdvojite na cvjetove. Kratko prokuhati u blago posoljenoj vodi s dvije kriške limuna. Izvadite ga, a dio tekućine sačuvajte.

Na zagrijanom maslacu i maslinovom ulju kratko prodinstati očišćene gljive isječene na četvrtine, preliti ih vinom i lagano dinstati dok tekućina ne ispari.

Dodajte brokule, dio tekućine u kojoj se kuhala i sve posuti suhim biljnim začinom.

Kratko prodinstati, zaliti vrhnjem za kuhanje i kuhati oko pet minuta. Nakon toga umješajte rendani kačkavalj i kuhanu tjesteninu.

Sve lagano promješajte i prokuhajte par minuta.

Posuti rendanim parmezanom i odmah poslužiti.

Prijatno!

GASTRO


Dobra ili loša godina za bh. pčelare?

Ove godine je u Bosni i Hercegovini bilo dosta sunca, sunčanih vrelih dana, tjedana pa i mjeseci ...

24 Lis 2024

Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024

ISPROBAJTE RECEPTE LJUBUŠANKE IRENE MILIČEVIĆ I UŽIVAJTE U BOGATSTVU OKUSA

Vrijeme je za pripremu zimnice

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Iako se nekoć u gotovo svakoj kući p...

05 Ruj 2024