Proljetna tjestenina
Tjestenina sa brokulama, gljivama i sirom, ručak koji se brzo priprema.
Sastojci:
– 300 g tjestenine
– 600 g brokula
– 40 g maslaca
– 2 kašike maslinovog ulja
– 200 g gljiva
– 300 ml vrhnja za kuhanje
– 50 ml bijelog vina
– 1/2 limuna
– 50 g kačkavalja
– 50 g parmezana
– sol, biber
– 1 kašika suhog biljnog začina
Priprema:
Tjesteninu skuhajte, ocijedite i stavite na toplo mjesto.
Brokule operite i razdvojite na cvjetove. Kratko prokuhati u blago posoljenoj vodi s dvije kriške limuna. Izvadite ga, a dio tekućine sačuvajte.
Na zagrijanom maslacu i maslinovom ulju kratko prodinstati očišćene gljive isječene na četvrtine, preliti ih vinom i lagano dinstati dok tekućina ne ispari.
Dodajte brokule, dio tekućine u kojoj se kuhala i sve posuti suhim biljnim začinom.
Kratko prodinstati, zaliti vrhnjem za kuhanje i kuhati oko pet minuta. Nakon toga umješajte rendani kačkavalj i kuhanu tjesteninu.
Sve lagano promješajte i prokuhajte par minuta.
Posuti rendanim parmezanom i odmah poslužiti.