Dnevni.ba - PRELOADER

Proljetna tjestenina

09 Tra 2022


Proljetna tjestenina

Tjestenina sa brokulama, gljivama i sirom, ručak koji se brzo priprema.

Sastojci:

– 300 g tjestenine

– 600 g brokula

– 40 g maslaca

– 2 kašike maslinovog ulja

– 200 g gljiva

– 300 ml vrhnja za kuhanje

– 50 ml bijelog vina

– 1/2 limuna

– 50 g kačkavalja

– 50 g parmezana

– sol, biber

– 1 kašika suhog biljnog začina

Priprema:

Tjesteninu skuhajte, ocijedite i stavite na toplo mjesto.

Brokule operite i razdvojite na cvjetove. Kratko prokuhati u blago posoljenoj vodi s dvije kriške limuna. Izvadite ga, a dio tekućine sačuvajte.

Na zagrijanom maslacu i maslinovom ulju kratko prodinstati očišćene gljive isječene na četvrtine, preliti ih vinom i lagano dinstati dok tekućina ne ispari.

Dodajte brokule, dio tekućine u kojoj se kuhala i sve posuti suhim biljnim začinom.

Kratko prodinstati, zaliti vrhnjem za kuhanje i kuhati oko pet minuta. Nakon toga umješajte rendani kačkavalj i kuhanu tjesteninu.

Sve lagano promješajte i prokuhajte par minuta.

Posuti rendanim parmezanom i odmah poslužiti.

Prijatno!

GASTRO


Završen četvrti Moba Street Food Festival u Mostaru

MOSTAR - Nastupom DJ dvojca s projektom Brown Sugar RnB, održanim u nedjelju, 7. rujna, službeno ...

08 Ruj 2025

Na BLAŽ Enologyju u Međugorju predstavlja se 30 vinarija iz BiH, Italije i Hrvatske

Najavljeni dani BLAŽ-a u Hercegovini već su počeli. U hotelu Buna kod Mostaru održan je jo&scaron...

27 Kol 2025

Zoster otvara Moba Street Food Festival

Moba Street Food Festival powered by Visa četvrtu godinu zaredom postaje ponosna pozornica svjets...

27 Kol 2025