Dnevni.ba - PRELOADER

Recept: Pikantna pileća jetrica u umaku peri-peri

03 Stu 2021


Recept: Pikantna pileća jetrica u umaku peri-peri

Sastojci:

– 450 g pileće jetrice

– 1 mali crveni luk

– pola crvene paprike

– 4 češnja češnjaka

– 3-4 žlice umaka peri-peri

– 200 ml vrhnja za kuhanje

– 1 žlica suncokretovog ulja

– 1 žlica maslaca

– sol, papar

– svježi peršin

Umak peri-peri:

– 100 g crvenih ljutih papričica, svježih

– 1 češanj češnjaka

– 1/4 žličice dimljene mljevene paprike

– 2 žlice svježeg peršina

– 1 žlica svježeg bosiljka

– 2 žlice suncokretovog ulja

– sok od 1/4 limuna

Priprema:

Oprati i očistiti ljute papričice, u posudi izmiješati s ostalim sastojcima za umak i izmiksati u blenderu.

U tavu staviti malo maslaca i ulja, pustiti da se dobro zagrije, pa očišćenu jetricu staviti u tavu. Pržiti dok ne poprimi smeđu boju sa svih strana.

Gotovu jetricu staviti sa strane.

U tavu u kojoj se pekla jetrica, izdinstati nasjeckani luk i papriku, pa dodati češanj češnjaka i umak peri-peri, a onda umiješati jetricu.

Nakon dvije minute dodati vrhnje za kuhanje i sok jednog limuna, pa kuhati na umjerenoj temperaturi još par minuta.

Poslužiti sa sezonskom salatom.

GASTRO


Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024

ISPROBAJTE RECEPTE LJUBUŠANKE IRENE MILIČEVIĆ I UŽIVAJTE U BOGATSTVU OKUSA

Vrijeme je za pripremu zimnice

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Iako se nekoć u gotovo svakoj kući p...

05 Ruj 2024

U Hercegovini nikad ranija berba grožđa, a kvaliteta odlična (VIDEO)

ČITLUK – Šire područje Općine Čitluk, odnosno Brotnjo, najveća je vinska regija u Bi...

02 Ruj 2024