Dnevni.ba - PRELOADER

Recept: Piletina u bijelom umaku

04 Ruj 2021


Recept: Piletina u bijelom umaku

Idealan recept za početnike u kuhinji.

Sastojci:

– 1 kg pilećih prsa

– 3,4 češnja češnjaka

– 1 dcl bijelog vina

– 3,4 žlice brašna

– 200 ml vrhnja za kuhanje

Priprema:

Piletinu isjeći na trakice oko 4 ili 5 cm dužine.

Isječeno meso posuti brašnom.

Staviti u dublju tavu ili zdjelu na zagrijano ulje i pržiti dok se ne počne rumeniti.

Kad je meso djelomično prženo dodati bijelo vino i pirjati dok vino gotovo ne zavrije. Tada dodati nasjeckani češnjak, kratko propirjati, dodati vrhnje za kuhanje i po potrebi malo vode. Začiniti solju i paprom.

Kuhati još nekoliko minuta.

Može se poslužiti uz tjesteninu,  ili pire krumpir.

GASTRO


Livanjski sir uvršten na EU popis zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla

MOSTAR, (FENA) – Europska komisija odobrila je dodavanje brenda „livanjski sir“...

12 Pro 2024

Dobra ili loša godina za bh. pčelare?

Ove godine je u Bosni i Hercegovini bilo dosta sunca, sunčanih vrelih dana, tjedana pa i mjeseci ...

24 Lis 2024

Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024