Dnevni.ba - PRELOADER

Recept za mirisne pržene raviole sa sirom i špinatom

20 Svi 2021


Recept za mirisne pržene raviole sa sirom i špinatom

Hrskava tjestenina punjena sirom i špinatom, pržena u mješavini krušnih mrvica, parmezana i začina divota je koja ne može dosaditi...

Kad se sretnu talijanska i američka kuhinja nastanu prženi ravioli, jedno od popularnih jela u St. Louisu. Hrskava tjestenina, pržena u mješavini krušnih mrvica, parmezana i začina poslužuje se uz umak od rajčice, a prema želji možete dodati i ukiseljeno povrće, karamelizirani luk ili neki drugi omiljeni dodatak.

Sastojci za pržene raviole:

2 žlice maslinovog ulja
2 velika režnja češnjaka
800 g pelata
2 žličice soli
1 žličica papra
2 velika jaja
1 žlica punomasnog mlijeka
2 šalice krušnih mrvica
1/2 žličice suhog origana
1 žličica češnjaka u prahu
1 i 1/4 šalice naribanog parmezana
500 g velikih svježih raviola punjenih špinatom i sirom
4 grančice ružmarina
½ šalice listova kadulje
2 šalice ulja za prženje

Priprema:

1. Zagrijte maslinovo ulje pa kratko popržite sjeckani češnjak, oko 1 minutu. Dodajte pelate i nježno ih gnječite kuhačom. Pustite da lagano vrije, povremeno miješajući. Smanjite na laganu vatru pa pirjajte povremeno miješajući, dok se ne zgusne, oko 1 sat. Maknite s vatre; umiješajte 1/2 žličice soli i 1/4 žličice papra.

2. Dok se umak kuha, umutite jaja i mlijeko. U drugoj posudi pomiješajte krušne mrvice, origano, češnjak u prahu, 1 žličicu soli, 1/2 žličice papra i 1/2 šalice parmezana.

3. Svaki raviol umočite u smjesu od jaja pa u mrvice sa začinima da se ravnomjerno obloži. Stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ponovite postupak s preostalim raviolima. Prebacite u zamrzivač da se stegne, najmanje 15 minuta ili do 12 sati.

4. Zagrijte ulje u velikoj tavi. U vruće ulje dodajte kadulju i pržite dok ne postane hrskava, oko 30 sekundi. Kadulju pažljivo izvadite žlicom i premjestite na tanjur obložen papirnatim ručnicima. U vruće ulje dodajte ružmarin i pržite dok listovi ne postanu hrskavi, oko 1 minutu. Pažljivo izvadite ružmarin iz vrućeg ulja i stavite na tanjur s kaduljom. Kad se malo ohladi pažljivo uklonite iglice ružmarina sa stabljike. Stavite kadulju i iglice ružmarina na stranu.

5. U više tura pržite raviole u vrućem ulju, okrećući jednom, dok ne postanu zlatno smeđi, oko 2 minute na svakoj strani. Prebacite ih na lim za pečenje obložen papirnatim ručnicima.

6. Raviole ravnomjerno pospite s preostale 1/2 žličice soli i 1/4 žličice papra. Prebacite ih na tanjure, pospite s 3/4 šalice parmezana i prženim začinskim biljem. Poslužite uz topli umak.

Izvor: punkufer.hr

GASTRO


Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024

ISPROBAJTE RECEPTE LJUBUŠANKE IRENE MILIČEVIĆ I UŽIVAJTE U BOGATSTVU OKUSA

Vrijeme je za pripremu zimnice

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Iako se nekoć u gotovo svakoj kući p...

05 Ruj 2024

U Hercegovini nikad ranija berba grožđa, a kvaliteta odlična (VIDEO)

ČITLUK – Šire područje Općine Čitluk, odnosno Brotnjo, najveća je vinska regija u Bi...

02 Ruj 2024