Dnevni.ba - PRELOADER

Russell Crowe odbio je jednu od glavnih uloga u Gospodaru prstenova, otkrio i razlog

17 Lip 2024


Russell Crowe odbio je jednu od glavnih uloga u Gospodaru prstenova, otkrio i razlog
Russell Crowe

Novozelandski glumac Russell Crowe mogao je biti dio glumačke postave legendarnog filma Gospodar prstenova: Prstenova družina (Lord of the Rings: Fellowship of the Ring) iz 2001. godine. Crowe je bio u pregovorima za jednu od glavnih uloga u filmu, onu Aragorna, koju je na kraju dobio Viggo Mortensen. U nedavnom je intervjuu otkrio zašto je na kraju odbio ulogu.

Kako prenosi Movie Web, Crowe je gostovao u YouTube segmentu britanskog GQ-a pod nazivom Actually Me te je pričao o ovoj temi. Jedno od postavljenih pitanja bilo je žali li što je odbio ulogu u Gospodaru prstenova, piše index.

"Zapravo ne. Bio sam veliki čitatelj Tolkiena kad sam bio dijete pa sam se prilično uzbudio oko ideje o Gospodaru prstenova. No osjećao sam da tu odluku donosi studio, a ne redatelj. Razgovarao sam s Peterom Jacksonom preko telefona i on nije govorio ono što vam pričaju redatelji ako vas stvarno pokušavaju pridobiti za projekt", rekao je Crowe. 

Imao je dojam da Peter Jackson želi da Aragorna glumi netko drugi
Oskarovac je dodao da postoji još jedan razlog zbog kojeg je odbio poznatu ulogu. Činilo mu se da redatelj Peter Jackson već ima na umu glumca kojeg bi želio vidjeti u ulozi Aragorna. Nakon toga Crowe je odustao od projekta dopustivši Jacksonu da nastavi raditi film kakav je zamislio, bez ikakve ljutnje s njegove strane, prenosi Movie Web. 

"Nekako sam stekao osjećaj da je već imao nekoga drugoga na umu koga je želio angažirati. Moj istup i prihvaćanje ponude zapravo bi mu smetali. Dolazimo iz istog mjesta, tako da postoji neizrečeno razumijevanje u tom razgovoru koje drugi možda ne bi razumjeli. Obojica smo Novozelanđani i na svoj način, bez da je rekao išta negativno, dao mi je do znanja da ima drugi plan. Pa sam sve ostavio na tome", zaključio je glumac.

FILM


PRIVILEGIJA

Maja Izetbegović voditeljica ceremonije otvaranja 30. Sarajevo Film Festivala

30. Sarajevo Film Festival bit će otvoren u petak, 16. kolovoza svečanom ceremonijom u Narodnom p...

2 h 35 min

MATT DAMON

Evo koji je film Mattu Damonu donio ulogu u Spašavanju vojnika Ryana

Matt Damon postao je zvijezda nakon što je dobio ulogu u filmu Spašavanje vojnika Ryana. No, jest...

7 h 37 min

Preminula glumica Shannen Doherty

U 54. godini je preminula glumica Shannen Doherty, poznata po ulozi u seriji "Beverly Hills, 9021...

14 Srp 2024