Dnevni.ba - PRELOADER

Što uoči Zrinjskog znači poraz u Konjicu…

03 Tra 2024


Što uoči Zrinjskog znači poraz u Konjicu…
Kup BiH

Osam proljetnih susreta zaredom Sloga nije izgubila – sve do pomalo smiješnog poraza u Konjicu. Ciljano odmaranje prije Zrinjskog ili krah pred prvu utakmicu polufinala? 


Dva gola koje je Sloga primila u Konjicu, i to u vrlo kratkom roku, u najmanju su ruku bila plod traljave reakcije obrane – neki će reći i više od toga – u smislu da su narušila već poprilično urušeni integritet Lige. Da je Igman prelagano došao do pobjede. A s obzirom na činjenicu da je Sloga u prvenstvu već prebacila ciljeve, takvim teorijama zavjere – lako je povjerovati, uvući se u takav način razmišljanja. No, je li Sloga zaista u Konjic došla samo odraditi kolo ili je jednostavno imala loš dan? 


- Čestitam Igmanu na pobjedi, ali mi smo upropastili utakmicu u periodu od petnaeste do tridesete minute. Sami smo nenormalno pogriješili dva puta i u ovakvoj utakmici nemamo što tražiti ako tako igramo. Nema puno analize, ali moramo malo spustiti glave koje su se podigle previše.

Bio je to komentar trenera Vlade Jagodića na onaj traljavi poraz oko kojeg se neki i dalje prepiru – je li se dogodio kao plod ciljanog opuštanja pred Zrinjski ili je bio nešto drugo. Kako god bilo, onakva utakmica sigurno nije pomogla održati tenziju koja je Slogu dosad držala gore, visoko. Koja ju je, evo, dovukla i do polufinala Kupa, koja joj je omogućila da početkom mjeseca u Modriči zaustavi Zrinjski (1:1), zakoči ga u nastojanju da ostane u šampionskoj utrci. 


Ali opet, s druge strane, možda onakav poraz bude i motiv uoči polufinala Kupa u kojem Sloga još jednom želi dokazati da nije slučajno 'gore', da nije slučajno kući dozvolila samo jedna poraz, onaj od Borca krajem prošle godine… S. N. 

 

SPORT


VELEŽ

Gledati sebe, održavati formu, ritam

Velež je prošao izuzetno neugodan period. Tri teške utakmice, tri derbija u kratkom...

18 Tra 2024

SERGEJ BARBAREZ

Miljenici navijača već su dobivali priliku…

U veljači smo pisali o zanimljivom ljetu reprezentacije sve i da ne izbori Euro – koji nije...

18 Tra 2024

LJUBUŠKI OUTDOOR FESTIVAL

“ODABERI SVOJU AVANTURU”: U tijeku prijave za veliko sportsko natjecanje u Ljubuškom

Ljubuški Outdoor Festival, koji će se ove godine održati od 23. do 26. svibnja, otvorio je...

18 Tra 2024