Dnevni.ba - PRELOADER

Stočani više ne moraju u Mostar na kardiološki pregled

01 Velj 2021


Stočani više ne moraju u Mostar na kardiološki pregled

STOLAC, (FENA) - U novoizgrađenom objektu Doma zdravlja Stolac-Uzinovići danas je službeno počela s radom kardiološka ambulanta.

Ambulanta je opremljena po propisanim standardima i ispunjava sve kriterije, te posjeduje visokokvalitetne sofisticirane uređaje za pregled pacijenata.

Otvaranje ambulante je dio kontinuirane politike menadžmenta Doma zdravlja Stolac-Uzinovići koji već duže vrijeme rade na unaprjeđenju uvjeta rada i kvalitete usluga prema svim građanima Stoca, priopćeno je iz te zdravstvene ustanove.

Dodaje se kako se radi o velikom napretku za Dom zdravlja Stolac-Uzinovići, koji je uspio približiti kardiologiju i učiniti ju dostupnom građanima Stoca i mještanima susjednih općina koji su za takav pregled ranije morali odlaziti u Mostar.

U kardiološkoj ambulanti nalazi se sva oprema za neinvazivni pregled srca, a ambulantu vodi dr. Alis Boloban, specijalista interne medicine, subspecijalista kardiolog.

Kardiologija je grana medicine koja se bavi bolestima srca i krvnih žila. Bolesti srca i krvnih žila pripadaju u najčešće bolesti današnjice, stoga su prevencija, pravovremena dijagnostika i adekvatno liječenje od velikog značaja.

Lifestyle


PREKID

3 lekcije koje naučite nakon loše ljubavne veze

Prekidi, budimo iskreni, nikada nisu jednostavni. Čak ni kada se vi nalazite na toj strani koja ...

7 h 22 min

LJUBAVNI PAR

Evo na šta muškarci i žene najviše padaju

Privlačnost vam možda izgleda kao jednostavan pojam i logična stvar kada vam se neko dopada, ali ...

27 Svi 2024

BEBA

Zašto bebe plaču i kako im pomoći

Bebe plaču i to je jedan od osnovnih načina na koji komuniciraju. Međutim, kada plač ne prestaje ...

27 Svi 2024