Dnevni.ba - PRELOADER

Svjedočila razrednica Koste K.: ‘On je ili najbolji ili ga neće biti. Ali sjećam se što mi je rekla njegova majka...‘

04 Tra 2024


Svjedočila razrednica Koste K.: ‘On je ili najbolji ili ga neće biti. Ali sjećam se što mi je rekla njegova majka...‘
Ubijena djeca

U parničnom postupku koji roditelji djece ubijene u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu vode protiv dječaka ubojice Koste K., njegovih roditelja i škole, nakon oca dječaka ubojice, koji je pred sudom izjavio da "nije u stanju ponovo prolaziti kroz sve" te je odbio odgovarati na pitanja sutkinje, ali i roditelja djece koju je njegov sin 3. svibnja prošle godine usmrtio, svjedočila je nastavnica srpskog jezika, koja mu je bila razrednica godinu prije masakra.

"Bio je odličan učenik, imao je sve petice, išao je na natjecanja, kulturan i nije imao problema s drugom djecom. Međutim, ono što sam primijetila jest da je bio dominantan. Kada je razgovarao s nastavnikom, recimo, postavljao se kao da je on iznad svih, a mi neka sredina. Nije on bio drzak, ali se ponašao superiorno u odnosu na sve", izjavila je pred sudom nastavnica Nada Radonjić Bulatović te potvrdila da je majka Koste K. pred kraj šestog razreda tražila da on bude prebačen u drugu smjenu i da je spomenula da ga "neka djeca u svibnju nisu zvala na rođendan i da mu je zbog toga bilo krivo", kako prenosi Kurir.

"Ne znam bi li itko ranije mogao pomisliti da jedno dijete može učiniti tako nešto. Kada razmislim, prije nisam primjećivala nedostatak empatije, ali nakon svega sjećam se da su imali zadatak da recitiraju izuzetno emotivnu pjesmu, ali da on nije uspijevao prenijeti emociju. Moje osobno mišljenje je da je razlog što je želio prijeći u drugu smjenu to što je u ovoj bio najbolji učenik i što je želio da se u drugoj smjeni natječe s djecom", iznijela je svoja zapažanja o dječaku ubojici njegova bivša razrednica, koja je navela i da je neobično to što je još u petom razredu govorio da želi biti znanstvenik kad odraste.

"Ja mislim da je on takvo dijete, sklono natjecanju, ili je najbolji ili ga neće biti. Puno sam razmišljala nakon 3. svibnja, od tada nitko od nas više nije isti. Funkcioniram kao zombi, robot koji sve potiskuje. Nepristojno je da govorim o svom bolu pred ovim ljudima", rekla je nastavnica, misleći na roditelje ubijene djece koji su sjedili u sudnici.

 
Otac dječaka ubojice prethodno je odbio odgovarati na njihova pitanja navevši, kao razlog "pijetet prema žrtvama". Međutim, iako je na početku suđenja rekao da mu nije bitno kako će ga sud osuditi "jer je on zbog najveće tragedije na svijetu koju je počinio njegov sin mrtav čovjek", pažljivo zapisivao svjedočenje nastavnice i pitanja koja joj je preko svoje odvjetnice postavio.

Na kraju je zatražio da iz pritvora bude doveden i sutra, kada bi trebala biti saslušana njegova supruga, majka Koste K.

Vijesti iz svijeta


RAMZAN KADIROV

Čečenski lider Kadirov: Sanjam da nakon rata Zelenski završi u mom podrumu u Čečeniji

Čečenski lider Ramzan Kadirov rekao je kako bi volio da predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski n...

2 h 55 min

SPLIT

U Splitu udario ženu šakom u glavu jer mu je ušla u traku bez žmigavca

DANAS oko 13 sati je na Sućidru, točnije u Velebitskoj ulici u Splitu, došlo do narušavanja javno...

3 h 17 min

ANDREJ PLENKOVIĆ

Plenković o prijetnji Nacionalu: Osuđujem sve prijetnje novinarima

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković posjetio je Postaju granične policije Cetingrad, a tom prig...

3 h 41 min