Dnevni.ba - PRELOADER

Svjedokinja napada na žene u Splitu: Povod je prestrašan. Doslovno ih je premlatio

13 Tra 2024


Svjedokinja napada na žene u Splitu: Povod je prestrašan. Doslovno ih je premlatio
Napad

Jutros oko 11 sati u jednom kafiću na splitskoj Rivi muškarac starije životne dobi napao je dvije žene koje su nakon toga zatražile liječničku pomoć, prenosi index.hr.

Prema svjedočenjima ljudi koji su se nalazili tamo, muškarac, koji je također bio gost kafića, napao je dvije žene koje su sjedile ispred njega. Napad je uslijedio nakon što je, kako se čini, prisluškivao njihov privatni razgovor, prenosi Dalmatinski portal.

Nakon što je žene udario, muškarac je pokušao pobjeći s mjesta događaja. Međutim, građani koji su bili u blizini priskočili su u pomoć žrtvama, a neki su se odvažili i krenuli za napadačem kako bi ga spriječili u bijegu. No, nisu uspjeli. Ipak, policija je odmah krenula u potragu za njim. Dalmatinski portal neslužbeno doznaje kako je napadač sam došao u policijsku postaju.

Jedna žena krvarila
Ozljede žena zasad nisu poznate, no jedna je krvarila. Lokalni portali prenose svjedočenja ljudi. Neki tvrde da je muškarac žene izudarao šakama, dok drugi tvrde da ih je udario bocama.

"Dvije gospođe sjedile su za stolom u kafiću te su bile u nekakvoj prepirci. U jednom trenutku jedan muškarac, koji je sjedio u blizini, počeo je lupati te su letjele boce. Muškarac je obje žene bocama udario", kazala je prolaznica za portal Dalmacija Danas.

Na snimkama koje kruže može se vidjeti razbijeno staklo na podu terase kafića.

Napadnute žene opisale što se dogodilo
Slobodna Dalmacija javlja da su napadnute Anamarija Stanić, koja se predstavila kao specijalistica nacionalne sigurnosti, i njezina teta, ginekologinja Marija Divić. Kako su rekle za Slobodnu, razgovarale su o politici i kritizirale Karolinu Vidović Krišto, nakon čega je uslijedio napad.

"Nakon toga došao je do mene i rekao da mi treba tableta za smirenje. Rekla sam mu da nema pravo petljati se u naš razgovor, što ga je još više iznerviralo i bio je jako neugodan. Vrlo brzo je ustao, unio mi se u facu, a ja sam od straha prema njemu bacila čašu. 

Nakon toga on je mene boksačkim zamahom udario, zamantalo mi se, a onda je moja hrabra teta stala između nas. Međutim, onda je i nju udario, i to perfidno, s leđa", ispričala je Stanić.

Svjedokinja: Doslovno je premlatio ženu, lice joj je bilo izobličeno
"Bila sam nekoliko metara od njih kad sam začula strašan prasak. Taj čovjek srednjih godina doslovno je premlatio mlađu ženu. Udario ju je svom snagom u lice. To nije netko bez veze, nego obučen za takve stvari. Lice joj je, poslije svega, bilo sasvim izobličeno i natečeno. Krvi je bilo posvuda. Stariju je gospođu onda udario s leđa. Došla je hitna pomoć i odvezla ih je obje", ispričala je za Jutarnji list Vladimira Mascareli, članica inicijative Javno je dobro, koja je toga jutra bila na štandu na Rivi.

"Marija je aktivistica i radila je akcije za Javno je dobro kao i ja, tako da je poznajem. Ona uvijek govori što misli, ali prestrašno je da čovjek više ne smije ni slobodno govoriti što želi u svojim razgovorima. Nadam se da će obje biti dobro", kazala je Mascarell i dodala: "Njemu se nije sviđalo što govore o ženama u politici. I onda ih je on premlatio. Da su bili muškarci, ne bi to napravio. Ne znam u koje zakone to spada. To je tragično."

Crna kronika


KOD HOTELA ĆUBIĆ

Teška nesreća kod Laktaša, poginuo motociklista

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na ulazu u Laktaše iz pravca Banjaluke poginuo je ...

8 h 36 min

SKY PREPISKE

NARKO KARTEL Otkriveno koliko je milijuna eura Gačaninova grupa zarađivala po jednom odrađenom 'poslu'

Dnevni avaz je u posjedu Sky prepiski osumnjičenih iz predmeta "Crna kravata 2“ s vođom nar...

8 h 38 min

SPLIT

U Splitu udario ženu šakom u glavu jer mu je ušla u traku bez žmigavca

DANAS oko 13 sati je na Sućidru, točnije u Velebitskoj ulici u Splitu, došlo do narušavanja javno...

23 Svi 2024