Dnevni.ba - PRELOADER

U Zagrebu zaplijenjeni kokain, marihuana i MDMA vrijedni oko1,3 milijuna eura

23 Velj 2022


U Zagrebu zaplijenjeni kokain, marihuana i MDMA vrijedni oko1,3 milijuna eura

Vrijednost zaplijenjenih 12 kilograma kokaina, 69 kilograma marihuane i 36.000 tableta MDMA iznosi oko 1,3 milijuna eura, a pritvorena trojica muškaraca od 33, 37 i 24 godine brane se šutnjom, kazao je u srijedu voditelj Službe kriminaliteta droga zagrebačke policije Goran Lauš.

Uz to, policija je u stanu kojeg je 24-godišnjak iznajmio u novozagrebačkom naselju Središće, zaplijenila više od 15 kilograma amfetamina, 9,5 kilograma hašiša, oko 136.000 lijekova koji sadrže djelatnu tvar koja se nalazi na popisu droga, 300 doza LSD-a, šest digitalnih vaga, osam kilograma punila, 10 litara metanola, pištolj i automatsku pušku sa streljivom.

''Vrijednost zaplijenjene droge je oko 10 milijuna kuna, a na ulici bi njezina vrijednost bila još i veća. Radi se o oko 100 kilograma droge koja je bila spremna za daljnju preprodaju'', precizirao je Lauš na konferenciji za novinare u sjedištu zagrebačke kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici.

Lauš je otkrio kako je je policija ranije prikupila saznanja da se 33-godišnjak i 24-godišnjak bave preprodajom droge te je u ponedjeljak utvrđeno da je 24-godišnjak u jednom trgovačkom centru u novozagrebačkom naselju Središće predao dva kilograma kokaina 33-godišnjaku koji se potom automobilom odvezao stotinjak metara dalje, gdje je u prethodno parkiranu i otključanu škodu octaviju zagrebačkih oznaka stavio dva paketa s kokainom.

''U škodu je nedugo potom sjeo 37-godišnjak i odvezao se na područje Trnja gdje ga je zaustavila i uhitila policija, a pretragom vozila je pronađena vrećica za koju je 37-godišnjak izjavio da se u njoj nalazi kokain. Nešto kasnije istog poslijepodneva na stubištu stambene zgrade u Središću je uhićen i 24-godišnjak'', kazao je Lauš.

U policiji navode da je 24-godišnjak pri uhićenju odbacio dio kokaina na tlo te da se odupirao uhićenju zbog čega su nad njim "uporabljena sredstva prisile". Nedugo zatim, dodaju u policiji, na parkiralištu trgovačkog centra u Središću je uhićen i 33-godišnjak, nakon čega je uslijedilo utvrđivanje adrese stana u Središću kojeg je iznajmio 24-godišnjak radi skrivanja i prepakiravanja droge.

U policiji vjeruju da 24-godišnjak nije bio vlasnik droge te nastavljaju istraživanje kako bi otkrili njezino porijeklo. Dodaju kako je akcija uhićenja pripremana duže vrijeme i da slijedi razmjena podataka te otkrivanje drugih relevantnih okolnosti.

Zagrebačka policija zaključuje da su se sva trojica osumnjičenika, protiv kojih su podnijete kaznene prijave, branili šutnjom te da se nalaze u pritvoru.

Crna kronika


KOD HOTELA ĆUBIĆ

Teška nesreća kod Laktaša, poginuo motociklista

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na ulazu u Laktaše iz pravca Banjaluke poginuo je ...

9 h 47 min

SKY PREPISKE

NARKO KARTEL Otkriveno koliko je milijuna eura Gačaninova grupa zarađivala po jednom odrađenom 'poslu'

Dnevni avaz je u posjedu Sky prepiski osumnjičenih iz predmeta "Crna kravata 2“ s vođom nar...

9 h 50 min

SPLIT

U Splitu udario ženu šakom u glavu jer mu je ušla u traku bez žmigavca

DANAS oko 13 sati je na Sućidru, točnije u Velebitskoj ulici u Splitu, došlo do narušavanja javno...

23 Svi 2024