Dnevni.ba - PRELOADER

Udruženje ‘Žena sa knjigom’ predstavit će svoje ciljeve i aktivnosti u ponedjeljak u Mostaru

12 Tra 2024


Udruženje ‘Žena sa knjigom’ predstavit će svoje ciljeve i aktivnosti u ponedjeljak u Mostaru
Kultura

MOSTAR, (FENA) - Udruženje književnica i ljubitelja umjetnosti "Žena sa knjigom" predstavit će javnosti svoje ciljeve i aktivnosti 15. travnja u Mostaru.
Kako je najavljeno, predstavljanje će se održati s početkom u 18 sati u prostorijama Narodne biblioteke Mostar (Luka).

Prvi međunarodni festival "Žena sa knjigom" održan je u Mostaru u kolovozu 2023. godine i okupio je oko 60 književnica iz Bosne i Hercegovine i dijaspore. Zahvaljujući ovim književnim susretima i ostvarenoj suradnji, u prosincu 2023. godine formirano je Udruženje književnica i ljubitelja umjetnosti "Žena s knjigom" s namjerom da okuplja književnice koje stvaraju na b/h/s jezicima, a žive u Bosni i Hercegovini i dijaspori.

Udruženje je iznjedrilo jasnu misiju, a to je promoviranje pisane riječi i okupljanje onih koji žele pozitivno utjecati na društvo općenito kroz kulturu stvaralaštva i kulturu izražavanja uzimajući u obzir da je riječ osnova ljudskog razumijevanja i izgradnje odnosa.

Dodatno, Udruženje će kroz svoj rad afirmirati i mlade stvaratelje, ali je osim književnosti otvoreno i za suradnju s umjetnicima koji koriste i druge alate i tehnike u kulturi stvaranja s ciljem oplemenjivanja društva svojim idejama. Tako će se graditi i jedna vrsta dijaloga među različitim oblicima umjetničkog izražavanja.

U kratkom vremenu uspjele smo na vrijeme završiti cijelu proceduru oko registracije i  dokumentacije vezane za Udruženje te već osigurati učešće i promociju Udruženja na Sajmu knjige u Sarajevu od 17. do 22. travnja gdje planiramo sudjelovati i na nekoliko okruglih stolova i predstavljati svoje knjige. Uz to, već smo započele s pripremama Drugog međunarodnog festivala "Žena sa knjigom" koji će se održati u Mostaru od 20 do 25. kolovoza 2024. godine, kažu iz spomenutog udruženja.

Kultura


"MOSTARSKA LISKA"

Mostarsku publiku oduševili 'Realisti' iz Zagreba

Posljednje natjecateljske večeri 21. Međunarodnog festivala komedije "Mostarska liska" u sali Nar...

11 h 58 min

MOSTARSKA LISKA

Male liske Snežani Bogičević i Emiru Fejziću

Šeste večeri 21. Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska“ na velikoj ...

23 Svi 2024

PREDSTAVA

"Ko se boji treša još" najbolja predstava na Festivalu srednjoškolskog teatra BiH

Predstava DIS Pozorišta mladih Banja Luka „Ko se boji treša još“ dobila je nagradu za najbolju pr...

22 Svi 2024