Dnevni.ba - PRELOADER

Umro je najstariji čovjek na svijetu

03 Tra 2024


Umro je najstariji čovjek na svijetu
Juan Vicente Perez Mora

Najstariji čovjek na svijetu umro je manje od dva mjeseca prije svog 115. rođendana, a svoj dug život sveo je na "vrijedan rad, rano lijeganje u krevet i nošenje Boga u srcu", objavio je u srijedu Daily Mail.

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora ostavio je za sobom 11 djece, 41 unučad, 18 praunučadi i 12 prapraunučadi.

Bivši poljoprivrednik postao je najstariji čovjek u svojoj domovini 2020. godine, a službeno je proglašen najstarijim živućim čovjekom u svibnju 2022. kad ga je priznala Guinnessova knjiga rekorda.

Njegovu smrt potvrdio je Freddy Bernal, guverner države Tachira u Venezueli, u kojoj je umro u utorak navečer. Bernal je napisao na X-u da je Don Vincente bio "skroman, radišan, miroljubiv, zaljubljenik u obitelj i tradiciju".

"Moj stari Don Vicente, uvijek ćemo ga pamtiti po njegovom životnom optimizmu, vjeri, nadi i toj dubokoj ljubavi prema našoj državi Tachira".

Vicente je rođen 1909. i 27. svibnja trebao je proslaviti 115. rođendan. Radio je 50 godina, uglavnom u žetvi šećerne trske i kave.

Guinnessova knjiga rekorda proglasila ga je u svibnju 2022. najstarijim živućim muškarcem, sa 112 godina i 253 dana, i navela da je "njegova tajna dugog života ‘vrijedno raditi, odmarati se na praznike, ići rano spavati, piti čašu aguardientea (vrsta žestokog alkoholnog pića) svaki dan, voljeti Boga i uvijek ga nositi u srcu‘".

Tijekom dugog i nevjerojatnog života, Vicente je svjedočio nekoliko izvanrednih izuma kao što su televizija i internet. Preživio je dva svjetska rata i i pandemiju covida. Hina

Vijesti iz svijeta


Macron pozvao Rusiju na olimpijsko primirje, evo odgovora iz Kremlja

Kremlj je danas hladno reagirao na poziv francuskog predsjednika Emmanuela Macrona na primirje u ...

55 min

SCHOLZ U PEKINGU

Napeti odnosi Kine i EU

Suradnja između Kine i Njemačke nije rizik, već jamstvo za stabilne veze i prilika za budućnost, ...

4 h 24 min

KONGRES

Johnson: Zastupnički dom razmatrat će američku pomoć Izraelu i Ukrajini kao odvojeni zakon

WASHINGTON (FENA) - Zastupnički dom američkog Kongresa razmatrat će pomoć Izraelu i Ukrajini kao ...

5 h 10 min