Dnevni.ba - PRELOADER

Velibor Milivojević novi čelnik mostarskog SNSD-a

22 Velj 2022


Velibor Milivojević novi čelnik mostarskog SNSD-a

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibora Milivojevića od nedavno je na čelu Gradskog odbora SNSD-a Mostar. Na sjednici su izabrani i novi članovi Gradskog odbora, kao i Predsjedništvo, a Milivojević je tad poručio kako u idućem periodu neće biti toleriran nerad u stranci, te da će svi, osobito oni koji su izabrani u organe stranke, morati ozbiljno raditi za dobrobit svih, Srba prije svega.

Povratak u Mostar

Podsjetio je na prognanstvo i obnovu, optimistično kazavši i kako se srpski glas u Mostaru glasnije čuje. Danas u Mostaru živi oko pet tisuća Srba, a on ističe i da bi ih moglo biti i 20 tisuća, ako bi se nastavio povratak u dolinu Neretve, na što kako je rekao, obvezuju potomci.

- Cilj je da u većem kapacitetu nastavimo raditi na rješavanju problema srpskog naroda ovdje. Želimo da zainteresiramo narod i okupimo istomišljenike s ciljem da SNSD kao politički subjekt ili pravac postane prepoznatljiv i Hercegovini. Moramo biti pokretačka snaga, ideja i lokomotiva političke misle koja će odvesti ka obnovi srpske zajednice u Mostar. U svome organiziranju i političkoj borbi, uvijek smo raširenih ruku prema partnerima koji imaju srpski predznak, prema srpskim udrugama, ali ništa manje i strankama i udrugama koje nemaju srpski predznak, a imaju predstavnike u Mostaru, kaže Milivojević za Dnevni list.

Jedan od ciljeva je i okupljanje stranaka sa srpskim predznakom na narednim izborima, što može biti recept za osvajanje mandata i u Županijskoj skupštini – po uzoru na lokalne iz prosinca 2020.

- Okupljajući se možemo i moramo sačuvati nacionalni identitet. Ne smijemo i ne trebamo biti ništa manje Mostarci u odnosu na druge narode koji žive u ovome gradu. Politički programi i stavovi nisu se udaljili i naš odnos nije ničim narušen nakon posljednjih izbora. I dalje, svatko iz svoga ugla, nastojimo popraviti položaj Srba, dodaje.

108 novih članova

Od ljeta prošle godine srpski narod je konstitutivan u HNŽ-u. To je prvi veliki korak, ali konstitutivnost kako kaže Milivojević, kao mrtvo slovo na papiru ne znači ništa, pa je sada cilj biti konstitutivan u pravom smislu riječi.

- Nažalost, bojim se da smo ipak konstitutivni samo na papiru. Moramo se nastaviti odlučno boriti za dosljednu primjenu konstitutivnosti i poštivanje svih zakona i Ustava. Nadamo se da ćemo se bolje organizirati uoči izbora u listopadu, te da ćemo uočiti prije svega greške i slabosti iz prošlosti. Kroz okupljanje ćemo nastojati doći do predstavnika i u Županijskoj skupštini, a onda ići i ka višim razinama vlasti. To je pravi put. I samo na taj način Srbi mogu ostvariti prava u Hercegovini i Mostaru, koja su nam zagarantirana ustavima, rekao je na kraju.

Podnoseći izvješće o radu u posljednjem razdoblju iz SNSD-a su rekli da je nakon revizije članstva utvrđeno da SNSD Mostar broji 143 člana, te da je od prošle godine učlanjeno još 108 novih članova. Danas mostarski SNSD broji 251 člana.

H. Ž.

DNEVNI


U novom broju donosimo

Novi broj

11 h 39 min

U novom broju donosimo

Novi broj

18 Srp 2024

U novom broju donosimo

Novi broj

17 Srp 2024