Dnevni.ba - PRELOADER

Vlada HNŽ tvrdi da je kamenolomu u Kutima zabranila rudarske radove

17 Velj 2022


Vlada HNŽ tvrdi da je kamenolomu u Kutima zabranila rudarske radove

Inspektorat Ministarstva gospodarstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) je u kolovozu 2021. godine zabranio izvođenje rudarskih radova poduzeću "Majdan Kuti" u kamenolomu Zukulja u Kutima, priopćeno je u četvrtak iz Vlade HNŽ-a.

"S obzirom na veliko zanimanje javnosti vezano za rad poduzeća 'Majdani Kuti d.o.o.' Mostar potrebno je iznova istaknuti kako je, na zahtjev mještana, rudarska inspekcija Ministarstva gospodarstva Hercegovačko-neretvanske županije 27. kolovoza 2021. godine izvršila uvid u službenu dokumentaciju Ministarstva, te neposredni inspekcijski nadzor", navode iz Vlade.

Tom prigodom utvrđeno je kako poduzeće "Majdani Kuti" posjeduje Ugovor o koncesiji iz 2015. godine.

Također, utvrđeno je izvođenje radova na izgradnji pristupnog puta do istražnih bušotina i budućih etažnih zasjeka koji nisu izašli iz eksploatacijskog polja. Međutim, radovi su se izvodili bez zakonom propisanih odobrenja za eksploatiranje i odobrenja za izvođenje rudarskih radova po Glavnom rudarskom projektu.

Zbog utvrđenih nedostataka, rudarska inspekcija je svojim rješenjem od 30. kolovoza 2021. godine poduzeću "Majdani kuti" zabranila izvođenje rudarskih radova do pribavljanja zakonom propisanih odobrenja, stoji u priopćenju.

DNEVNI


U novom broju donosimo

Novi broj

11 h 11 min

U novom broju donosimo

Novi broj

18 Srp 2024

U novom broju donosimo

Novi broj

17 Srp 2024