Dnevni.ba - PRELOADER

Vrhunska imena iz svijeta klasične gitare na Sedmici gitare Tuzla

09 Srp 2024


Vrhunska imena iz svijeta klasične gitare na Sedmici gitare Tuzla
GUITAR FEST

Koncertom otvorenja i dobrodošlice u nedjelju, 14. jula u Međunarodnoj galeriji portreta počet će treća po redu Sedmica gitare Tuzla. Publici će se predstaviti vrhunska imena iz svijeta klasične gitare - Sanel Redžić, Tuzlak i umjetnički direktor manifestacije, Darko Bageski iz Makedonije te Alejandro Cordova iz Meksika.

Otvorenje manifestacije će uveličati postavka početnih studija iz opusa "Gitarista" velikana, akademskog bh. slikara i grafičara Safeta Zeca, koji će povodom Sedmice gitare posjetiti Tuzlu.

Još jedno izdanje Sedmice gitare, događaja koji iz grada soli u svijet šalje poruku o značaju umjetnosti, trajat će do 20. jula. Eminentna imena iz oblasti klasične muzike će i ovoga ljeta održati nastavu za učenike koji sa raznih strana svijeta dolaze kako bi od njih učili.

Umjetnici dolaze iz Portugala, Sjeverne Republike Makedonije, Austrije, Meksika, Grčke, Njemačke, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Publika će osim koncerta otvorenja i dobrodošlice imati priliku 16. jula u 19.00 sati u Ateljeu "Ismet Mujezinović" posjetiti koncert Elvisa Sivčevića iz BiH te gitarskog dueta Euterpe iz Portugala.

Pažnju publike će sigurno privući i koncert u prirodi, na izletištu Ilinčica ispred Doma prirode 18. jula, kada će u 20.00 sati nastupiti Cipra gudački kvartet iz Beča, violinistkinja Andrea Nikolić te Sanel Redžić na gitari.

Osim navedenih gostiju i ove godine će učenicima nastavu i radionice držati poznati gitarski duo Vojislav Ivanović i Aleksandra Ivanović.

Sve što su učenici naučili i usavršili moći će pokazati 20. jula na završnom koncertu-koncertu učesnika, u Ateljeu "Ismet Mujezinović" u 19.00 sati, piše Fena.

MUZIKA


WILLIAM SAMI ÉTIENNE GRIGAHCINE

Slavni DJ tijekom nastupa na Ultri čestitao Španjolcima i dobio ovacije publike

William Sami Étienne Grigahcine, poznatiji kao DJ Snake, je tijekom nastupa na trećoj večeri Ultr...

8 h 46 min

KYLIE MINOGUE

Kylie Minogue ide u mirovinu?

Šuška se kako pop pjevačica Kajli Minog (56) planira se povući iz muzičke industrije i otići u pe...

13 Srp 2024

Baščaršijske noći - 'Sefardska noć', koncert benda Vladimir

SARAJEVO - "Sefardska noć" je tradicionalni program koji se dugi niz godina dešava u okviru Festi...

12 Srp 2024