Dnevni.ba - PRELOADER

Zaboravite na brašno, evo što kuhari koriste za pohanje ribe

02 Kol 2024


Zaboravite na brašno, evo što kuhari koriste za pohanje ribe
Riba

Kuhari sve češće koriste gustin umjesto brašna za pohanje jer gustin stvara tanji i hrskaviji sloj koji bolje zadržava vlagu ribe i sprječava da upije previše ulja.

Recept za pohanu ribu s gustinom
Gustin omogućava zlatno-smeđu boju i smanjuje apsorpciju ulja, čineći jelo zdravijim i manje masnim.

Također, gustin je bez glutena, što ga čini izvrsnim izborom za osobe s intolerancijom na gluten ili one koji preferiraju lakša jela.

Korištenjem gustina, kuhari stvaraju inovativna jela koja su privlačna gurmanima i onima koji traže zdravije opcije.

Sastojci:
– 1 kg ribe po izboru

– 200 g gustina

– 3 žličice soli

– 1 žličica papra

– 1 žličica češnjaka u prahu

– drugi začini po izboru

– ulje za prženje

Priprema:
Ribu izrežite na komade, posolite i ostavite u frižideru. Ovo je najbolje napraviti dan ranije, ali može se i nekoliko sati prije prženja.

Gustin stavite u zdjelu, dodajte jednu žličicu soli, papar, češnjak i ostale začine po izboru. Sve dobro spojite. Ulje ulijte u dublju posudu, dovoljno da riba može “plivati” u njoj, i dobro zagrijte.

Izvadite ribu iz hladnjaka, svaki dio dobro uvaljajte u smjesu od gustina, a zatim spuštajte u vruće ulje.

Ako je potrebno, okrenite ribu nekoliko puta da se ravnomjerno prži sa svih strana.

Prženu ribu poslužite uz krumpir ili neku drugu salatu koja se slaže s ovim specijalitetom, prenosi net.hr.

 

 

Lifestyle


PREKID

Vaše tijelo zna prije vas: Hormoni mogu otkriti da je prekid blizu

Kažu  da treba slušati intuiciju, ali možda bi bilo još bolje poslušati vlastite hormone. Stručn...

1 h 8 min

ASTROLOGIJA

Horoskop za utorak: Blizanci rješavaju nesporazum, Jarčevi otkrivaju novu priliku

Evo što zvijezde spremaju za utorak, 20. svibnja 2025. godine. OvanPosao: Danas ćete morati brzo...

5 h 5 min

ODGOJ

Četiri roditeljske navike koje mogu uništiti samopouzdanje djece

Samopouzdanje  kod djece ne razvija se preko noći. Ono se gradi kroz svakodnevne interakcije, po...

19 Svi 2025