Dnevni.ba - PRELOADER

Zaručili se Kilde i Shiffrin, 'zlatni par' alpskog skijanja

05 Tra 2024


Zaručili se Kilde i Shiffrin, 'zlatni par' alpskog skijanja
Ljubav

OSLO - Zlatni par alpskog skijanja Aleksander Aamodt Kilde i Mikaela Shiffrin zaručili su se nakon što je američka superzvijezda rekla "da" kada ju je njen dečko iz Norveške zaprosio.
Kilde, 31, bio je pun radosti u razgovoru s norveškom TV stanicom NRK kada je otkrio da se vratio na skije nakon što se bojao da bi užasna nesreća u Wengenu 13. januara mogla dovesti do toga da se više nikada ne takmiči.

Sveukupni šampion Svjetskog kupa 2020. - koji je pretrpio teške posjekotine i oštećenje živca na desnom listu i dva pokidana ligamenta sa teškom razderotom na iščašenom desnom ramenu - objavio je na Instagramu preko noći u četvrtak trenutak kada je zaprosio Shiffrin s prstenom u ruci.

Dvostruka olimpijska pobjednica i petostruka ukupna prvakinja Svjetskog kupa Shiffrin (29) u vezi je s Kildeom od 2021. godine.

- Bilo je mnogo uspona i padova, to je jasno, ali jedan od uspona je bio blizak mojoj porodici, a posebno s Mikaelom - rekao je Kilde za NRK govoreći o svojoj pauzi zbog povrede.

- Tokom boravka u bolnici u Insbruku, rekao sam sebi da je došao trenutak. Podigao sam slušalicu i naručio prsten. Tako sam sada zaručen - kaže Kilde.

Shiffrin je također prošle sezone imala pauzu, jer ju je pad krajem januara ostavio sa strane na mjesec i po, što ju je skupo koštalo u potrazi za šestom ukupnom krunom Svjetskog kupa.

Vratila se u akciju u finalu Svjetskog kupa sredinom marta gdje je osvojila kristalni globus za svoju omiljenu disciplinu slalom - 60 od njenih rekordnih 97 pobjeda u Svjetskom kupu došlo je u toj disciplini.

LJUBAV&SEKS


LJUBAVNI PAR

Tri znaka otkrivaju da vas muškarac više ne voli

Da li ste se ikada zapitali da li je vaša veza postala previše komforna? Čini se da na površini s...

10 h 36 min

SVI SU GLEDALI U NJIH

Ljubio je jednu od najljepših žena svijeta, a sada ne skida ruke s nove

Vincent Cassel, jedan od najpoznatijih francuskih glumaca, pojavio se na premijeri filma "Parthen...

23 Svi 2024

LJUBAV

Stručnjaci otkrili postoji li idealno vrijeme za vođenje ljubavi

Mnogi ljudi zamišljaju da se najbolji seksualni odnos događa kasno uveče u mračnom i roman...

23 Svi 2024