Dnevni.ba - PRELOADER

Donatorska večer „Zaboravljeni putevi Grljevića“ 13. veljače u Ljubuškom

07 Velj 2024


<strong>Donatorska večer „Zaboravljeni putevi Grljevića“ 13. veljače u Ljubuškom</strong>

Gradimo budućnost za našu djecu i generacije koje dolaze

Piše:A. Marinović Musa

mostar@dnevni-list.ba

Povezanost između različitih zajednica ima ključnu ulogu u razvoju i prosperitetu, pa tako i inicijativa za cestovno povezivanje Grljevića, sela koje se nalazi na sjevernom dijelu ljubuške općine. Važan je to korak prema boljoj komunikaciji ovog mjesta s okolnim općinama i gradovima, kojeg je prepoznao i Grad Ljubuški, kao i Zapadnohercegovačka županija.

Podrška Grada Ljubuškog i ZHŽ-a

-S ponosom želimo podijeliti s vama najnovije informacije o našem važnom projektu - izgradnji puta koji će omogućiti bolju povezanost našeg prekrasnog područja. Prva faza asfaltiranja, koja se proteže od Vuletića do Špirića, uskoro će biti završena. Ovo je bila samo jedna stepenica prema ostvarenju naše vizije, a druga faza očekuje nas već tijekom ovog ljeta. Grad Ljubuški i Zapadnohercegovačka županija prepoznali su važnost ovog projekta i pružili nam podršku. S optimizmom se nadamo da će nam određena financijska sredstva osigurati i Grad Široki Brijeg, kao i naša vrijedna dijaspora, istaknuli su za Dnevni list iz Udruge Grljevići – Put nade.

Kako bi realizacija ovog projekta bila što uspješnija, Grljevčani će uskoro organizirati donatorsku večer pod nazivom „Zaboravljeni putevi Grljevića“, koja će se održati u hotelu Bigeste, 13. veljače, s početkom u 18.30 sati. Cijena ulaznice je 200 KM, a sva prikupljena sredstva idu za izgradnju puta Vitina – Široki Brijeg.

Turističke mogućnosti

-Na donatorskoj večeri dotaknut ćemo se važnosti puta ne samo za Grljeviće, nego i za širu regiju. Razgovarat ćemo i o turističkim mogućnostima naših Grljevića te kulturno-povijesnoj baštini. Uvijek smo bili zajedno, podržavajući jedni druge u teškim trenucima i slavljima, pa vjerujemo kako neće izostati podrška ni sada kada gradimo budućnost za našu djecu i generacije koje dolaze. Ovaj projekt nije samo priča o asfaltu i putu. To je priča o našem zajedničkom putovanju prema većoj povezanosti, udobnosti i ekonomskom rastu. Pozivamo vas da se pridružite ovoj inicijativi doniranjem i svojim doprinosom. Vaša podrška omogućit će izgradnju druge faze, koja će povezati dio radova iz prve faze s raskrsnicom „Špirića kuća“ i u Grljevićima tzv. kultni - STOP, na ukupnoj dužini od 1750 metara, poručili su iz Udruge Grljevići – Put nade.

Jedan od najbržih i najjednostavnijih načina podrške inicijativi za cestovno povezivanje Grljevića je donacija u gotovini. Ovaj način omogućuje vam da svoj doprinos predate osobno nekom od začetnika ove inicijative čije kontakt podatke možete vidjeti na mrežnoj stranici povezimo-grljevice.org, kao i broj žiro-računa koji je također dostupan na spomenutoj stranici.