Dnevni.ba - PRELOADER

Kako potaknuti djecu da češće vježbaju sviranje na glazbenim instrumentima?

03 Tra 2024


Kako potaknuti djecu da češće vježbaju sviranje na glazbenim instrumentima?
Nekoliko dobrobiti

Postoji nekoliko dobrobiti koje se povezuju uz glazbeno obrazovanje djece, od povećane pažnje i samopouzdanja do poboljšanih vještina čitanja, slušanja i društvenih vještina. Međutim, gotovo svi roditelji čija su djeca išla ili idu u glazbenu školu primijetili su fazu kada djeca nisu htjela puno vježbati sviranje svog instrumenta, piše index.hr.

Stručnjaci za glazbeno obrazovanje, Kim Wong i Mate Marcina, za portal Motherly izdvojili su nekoliko metoda koje roditelji mogu isprobati kako bi potaknuli svoju djecu da redovito sviraju kod kuće i više se trude napredovati u svom glazbenom obrazovanju. 

Postavite cilj koji će dijete potaknuti da se osjeća motivirano
Za mladog početnika u sviranju važno je postaviti dnevnu rutinu za vježbanje. Učenje glazbe slično je učenju drugog jezika, stoga zahtijeva marljivost i disciplinu. Stručnjaci tvrde da u ovome može biti od velike koristi postavljanje cilja koji će djecu motivirati da se trude i napreduju.

Roditelji mogu odvesti djecu na recitale, natjecanja i različita glazbena ocjenjivanja, što će im dati uvid u to koliko daleko mogu dogurati redovitim vježbanjem i predanošću. 

Težite dosljednosti tijekom trajanja vježbanja

Svakodnevno vježbanje najučinkovitiji je način postizanja postojanog i relativno brzog napretka jer se sve uvježbano često ponavlja kako se ne bi zaboravilo. Vrijeme provedeno tijekom svake vježbe varirat će ovisno o razini iskustva djeteta, kao i o duljini i težini skladbe koju sviraju. 

"Važno je razumjeti da će šestodnevna rutina vježbanja, čak i od samo 10 minuta dnevno, imati bolje rezultate od vježbanja 60 minuta jednom tjedno", ističu stručnjaci. 

Učinite vježbanje zabavnim za djecu

Vježbanje se djeci ponekad može činiti kao obveza, što može oduzeti zabavu sviranju. Ako misle da bi to moglo pomoći, roditelji mogu organizirati male događaje koji će potaknuti djecu na sviranje. Stručnjaci preporučuju da okupite obitelj i pustite dijete da svira pred svima. Kao još jednu uspješnu metodu, stručnjaci preporučuju da roditelji vode djecu na koncerte kako bi vještina i umijeće drugih motivirali djecu na napredak u svom sviranju.

DOM


HRANA

Evo koja hrana povećava proizvodnju kolagena

Da biste održali kožu čvrstom i spriječili pojavu bora, ključno je voditi računa o životnim navik...

28 Svi 2024

SAVJET

Koje povrće je zdravije kad se skuha?

Mada se u današnje vrijeme sve više promoviše upotreba sirove hrane i minimalnog kuvanja namirnic...

27 Svi 2024

CRNI PASULJ

Ova namirnica čuva srce, odlična je za varenje i regulira šećer

Među namirnicama koje zaista čine dobro za naše tijelo izdvaja se jedna koja je odlična za srce, ...

25 Svi 2024