Dnevni.ba - PRELOADER

Kolač od oraha i ruma

28 Svi 2021


Kolač od oraha i ruma

Poslastica od oraha i ruma prelivena čokoladnom glazurom.

Sastojci:

– 3 jaja

– 250 g šećera

– 1 vanilin šećer

– 200 ml ulje

– 300 ml mlijeko

– 250 g brašna

– 1 prašak za pecivo

– 150 g oraha

– kašika ruma

Preliv:

– 1 dl mleka

– 150 g šećer

– 1 vanilin šećer

– 100 g čokolade za kuvanje

– 125 g maslaca

– 125 g oraha

– 2 kašike ruma

Priprema:

Odvojiti žumanca od bjelanaca.

Bjelance umututi u čvrsti snijeg, a žumance pomiješati sa šećerom i vanilinjim šećerom, miješati dok ne postane penasto.

U žumance dodati mlijeko, ulje, i na kraju lagano dodat brašno pomiješano sa praškom za pecivo, orahe i rum, pa sve dobro izmešati. Zatim dodavati pomalo snijega od bjelanaca.

Rernu zagrejati na 160 stepeni.

U dublji pleh obložen papirom za pečenje uliti smjesu i peći oko 35 minuta.

Ostaviti da se ohladi.

Preliv: Mlijeko i šećer zagrijati dok se šećer ne otopi, zatim dodati čokoladu i grijati dok se čokolada ne otopi.

Skinuti sa šporeta, pa umiješati maslac, orahe i rum.

Smjesu ostavit da se prohladi.

Ohlađen kolač izvaditi iz pleha, ukloniti papir za pećenje i vratit kolač nazad u pleh i na njega namazat topli preliv.

Ostavit par sati na hladnom da se preliv stegne.

Prijatno!

GASTRO


Hercegovački vinogradari bilježe iznadprosječan urod, očekuju vrhunsko vino

MOSTAR - Vinogradari u Hercegovini ove godine bilježe iznadprosječan urod grožđa i izvrsnu kvalit...

05 Lis 2025

Završen četvrti Moba Street Food Festival u Mostaru

MOSTAR - Nastupom DJ dvojca s projektom Brown Sugar RnB, održanim u nedjelju, 7. rujna, službeno ...

08 Ruj 2025

Na BLAŽ Enologyju u Međugorju predstavlja se 30 vinarija iz BiH, Italije i Hrvatske

Najavljeni dani BLAŽ-a u Hercegovini već su počeli. U hotelu Buna kod Mostaru održan je jo&scaron...

27 Kol 2025