Dnevni.ba - PRELOADER

Mostar: Dan bez lifta i utrka kultnim Velikim stepenicama 24. travnja

15 Tra 2024


Mostar: Dan bez lifta i utrka kultnim Velikim stepenicama 24. travnja
Utrka

MOSTAR, (FENA) - Drugo izdanje jedinstvene utrke kultnim Velikim mostarskim stepenicama na Bijelom brijegu sa 112 stepenica održat će se u srijedu 24. travnja s početkom u 17.30 sati.   
U sklopu obilježavanja Dana bez lifta, s ciljem promocije važnosti tjelesne aktivnosti i motiviranja ljudi na korištenje stepenica u svakodnevnom životu Udruga ''Zdrav život KINEZIS'' uz potporu Studentskog centra Mostar i Udruge građana Bijeli brijeg pripremila je ovaj kratki trkački izazov najpoznatijim stepenicama u gradu Mostaru.

Ovogodišnje izdanje utrke donosi zanimljiv model paralelnih startova natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji. Parovi za samo natjecanje bit će izvučeni slučajnim odabirom. Pobjednik/ca prolazi u iduće kolo natjecanja sve do finalnog nastupa u kojem će sudjelovati najbržih dvoje ženskih i muških natjecatelja . Kotizacija za samo natjecanje je besplatna uz obaveznu prijavu na službenoj web stranici www.mostar.run, priopćila je Udruga ''Zdrav život KONEZIS''.

Podsjetimo, ''No Elevators Day'' godišnji je globalni događaj koji se održava posljednje srijede u travnju u Europi. Inicijativa je to pokrenuta od ISCA – ''International Sport and Culture Association'' da se na jednostavan način podiže svijest o važnosti tjelesne aktivnosti motivirajući ljude da u svakodnevnom životu odaberu stepenice umjesto lifta kao početak razvijanja zdravih navika i aktivnog životnog stila.

Udruga ''Zdrav život KINEZIS'' kao koordinator projekta za Bosnu i Hercegovinu poziva organizacije, kompanije, javne kolektive, pojedince, da se priključe obilježavanju ovoga dana i na kreativan način budu pokretači pozitivnih društvenih promjena.

Hercegovina


BOLJI REZULTATI

Znatan rast putnika na Aerodromu Mostar

Aerodrom Mostar je u aprilu imao 1.762 putnika. Od toga je imao 1.753 međunarodna i devet domaćih...

11 h 5 min

IT KONFERENCIJA

IT konferencija 'Vision Days' okupila više od 300 sudionika iz regije i svijeta

Prvo izdanje IT konferencije „Vision Days“ okupilo je u četvrtak u Mostaru najbolje I...

11 h 17 min

KONCERT KLASIČNE GLAZBE

Koncert klasične glazbe u subotu, nastupaju studenti

U subotu, 1. juna, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Galeriji kraljice Katarine Kosača s...

14 h 39 min