Dnevni.ba - PRELOADER

Recept za pripremu fantastičnih rebaraca

01 Lip 2021


Recept za pripremu fantastičnih rebaraca

Tajna je mekih rebarca stajanje u vodenoj marinadi preko noći, a "dry rub" od češnjaka, luka i dimljene paprike s malo šećera i soli presudan je za specifični umami okus...

Karakterističan slatkasto-kiselkasti okus rebarca duguju javorovu sirupu ili medu, kao i soku od jabuka. Volite li pikantno, količinu čilija možete i udvostručiti.  

Sastojci za svinjska rebarca:  

Vodena marinada: 

18 g soli
2 litre vode
1 zvjezdasti anis
2 lovorova lista
1 štapić cimeta
200 ml bijelog vinskog octa

Marinada:

200 ml bijelog octa
200 ml soka od jabuka
150 g šećera
1/2 žlica čilija
5 g senfa
5 g neutralnog meda ili javorova sirupa
200 g umaka od rajčice ili kečapa

Suha marinada: 

5 g dimljene paprike
2 g soli
4 g šećera
3 g kumina
2 g češnjaka u prahu
4 g luka u prahu

2 svinjska rebra u komadu 

Priprema: 

1. Zakuhajte vodu za marinadu pa dodajte bilje, začine i sol te ostavite da se ohladi i uronite rebarca. Ostavite 12 sati u hladnjaku.

2. U tavi zagrijte ocat, sok jabuke, čili, šećer, senf, med i kečap pa promiješajte da se sastojci povežu.

3.Izvadite meso iz vodene marinade i osušite ga kuhinjskim papirom.
Pomiješajte suhe začine i utrljajte ih u meso.

4. Maknite grudice. Pecite rebra na roštilju premazujući umakom oko 20 minuta.

Izvor: punkufer.hr

GASTRO


Fantastičnim vikendom završeno treće izdanje Moba Street Food Festivala

Iza nas je spektakularna završnica ovogodišnjeg izdanja Moba Street Food Festivala ...

09 Ruj 2024

ISPROBAJTE RECEPTE LJUBUŠANKE IRENE MILIČEVIĆ I UŽIVAJTE U BOGATSTVU OKUSA

Vrijeme je za pripremu zimnice

Piše: Antonela Marinović Musa mostar@dnevni-list.ba Iako se nekoć u gotovo svakoj kući p...

05 Ruj 2024

U Hercegovini nikad ranija berba grožđa, a kvaliteta odlična (VIDEO)

ČITLUK – Šire područje Općine Čitluk, odnosno Brotnjo, najveća je vinska regija u Bi...

02 Ruj 2024