Dnevni.ba - PRELOADER

Saudijac smatra da u Želji 'dosegao nove visine'

02 Tra 2024


Saudijac smatra da u Želji 'dosegao nove visine'
Navijači u nevjerici

Navijači Željezničara to klubu nisu i neće oprostiti, ali Saudijac Abdulhakeem Al – Tuwaijri svoj iznimno neuspješan boravak na Grbavici vidi kao period - svog osobnog rasta. 

- Ljubav prema ovoj igri odovela me na mnoga mjesta – u Englesku, Škotsku, Sjevernu Irsku – da dobijem najbolju moguću edukaciju. A sve je počelo u mom domaćem klubu, Ettifaqu, i posredovanjem Nogometnog saveza Saudijske Arabije, napisao je je 45-godišnji Al – Tuwaijri u objavi u kojoj je rezimirao svoju dosadašnju karijeru, a koju prenosi Reprezentacija.ba. 

Na Grbavici je zimus radio pet utakmica iz kojih je Željo izvukao četiri poraza i remi, ali on to vidi kao iskustvo koje mu je pomoglo...

- Dolazak u Španjolsku sa Saudijskim stipendijskim programom promijenio je moju karijeru - dosegao sam nove visine u praškoj Slaviji, zatim i u Bosni, u FK Željezničar. Nova destinacija uvijek donosi sjajne izazove, dodao je trener koji će ostati zapamćen i po nejasnim, nedorečenim izjavama.

Tako je često govorio da je 'iznenađen Ligom', bez da precizira čime je točno iznenađen, a nije bježao ni od konstatacije da je 'trener, ne mađioničar'.

Navijači Željezničara također su, i dalje iznenađeni što se Uprava tada odlučila za njegove usluge, a to da je trener, a ne mađioničar... pogledajte još jednom njegov učinak. 

Piše: Slaven Nikšić
desk@dnevni-list.ba

 

SPORT


ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

ANCELOTTI: Ovakva igra je bila jedini način da prođemo dalje

Nakon Paris Saint-Germaina i Borussije Dortmund, plasman u polufinale nogometne Lige prvaka izbor...

46 min

VELEŽ

Gledati sebe, održavati formu, ritam

Velež je prošao izuzetno neugodan period. Tri teške utakmice, tri derbija u kratkom...

18 Tra 2024

SERGEJ BARBAREZ

Miljenici navijača već su dobivali priliku…

U veljači smo pisali o zanimljivom ljetu reprezentacije sve i da ne izbori Euro – koji nije...

18 Tra 2024