Dnevni.ba - PRELOADER

Vraća se 'Mostarski karneval'

22 Velj 2022


Vraća se 'Mostarski karneval'

Nakon jednogodišnje pauze zbog pandemije covida-19 u subotu, 26. veljače, ponovno se održava Mostarski karneval.

Povorku, koja započinje u podne, će kao i svih godina do sada, predvoditi Mostarske mažoretkinje, a u povorci će također sudjelovati i Hrvatska glazba Mostar.

Kako i priliči maškarama mažoretkinje će se za ovu priliku kostimirati s tematskom maskom, a ove su se godine odlučili za simboličnu temu "Uz bajke je život ljepši".

- U periodu stalnih briga oko aktualne teme pandemije željeli smo malo razveseliti najmlađe skrećući pozornost u vedrijem duhu pa je stoga ova tema bila prikladna upravo za ovaj period - ističu Mostarske mažoretkinje.

U povorci će sudjelovati svi uzrasti Mostarskih mažoretkinja pa će se tako u povorci naći Crvenkapice, 101 Dalmatinac, Patuljici, Pčelice Maje.

- Sretni smo što će se povorci pridružiti i mališani iz Ustanove Dječji vrtići Mostar sa svojim jedinicama Zvončić, Sunce, Radobolja, Mrvica, Kuća od kamena, Rodoč a njihove teme kostima će biti pingvini, karte, ovce, patuljci, snjegovići i Jokeri – priopćili su organizatori.

Povorka će se formirati u Ulici Nikole Šubića Zrinskog tj. u Mostarskom šetalištu, a kretat će se prema zgradi 'Spajalica'

Po dolasku kod zgrade 'Spajalice' kretat će se Ulicom kralja Tomislava prema zgradi 'Mostarka', zatim Splitskom ulicom sve do zgrade 'bivše kirurgije' pa opet u smjeru prema Rondou.

Defile će se završiti ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

Mostar


AUTOBUSKO STAJALIŠTE

Grad Mostar nastavio s postavljanjem novih autobusnih stajališta

Grad Mostar nastavio je s postavljanjem novih autobusnih stajališta s ciljem poboljšanja uvjeta z...

18 Srp 2024

MOSTAR

U Mostaru jutros 28 stepeni

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Temperature zraka u 08 s...

15 Srp 2024

MOSTAR

'Živimo aktivizam' 4. i 5. srpnja u Mostaru

Događaj pod nazivom ''Živimo aktivizam'' održat će se u Mostaru 4. i 5. srpnja u hotelu Mostar, a...

02 Srp 2024