Dnevni.ba - PRELOADER

ZZO HNŽ: Zdravstvenim ustanovama 70 posto sredstava uplaćenog osiguranja

18 Velj 2022


ZZO HNŽ: Zdravstvenim ustanovama 70 posto sredstava uplaćenog osiguranja

Upravno vijeće Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije (ZZO HNŽ) u petak je održalo redovitu sjednicu na kojoj su razgovarali o onome što je učinjeno 2021. godine te što je u planu za 2022. godinu.

Članovi Vijeća razmatrali su i usvojili izvatke iz zapisnika s prethodne dvije sjednice, izvješće o popisu sredstava, obveza i potraživanja za 2021.godinu, izvješće o realiziranju odluka Upravnog vijeća po zahtjevu zdravstvenih ustanova za odobravanje predujma sredstava u 2021.godini.

Na dnevnom planu bila je i odluku o doznačavanju sredstava osobnog sudjelovanja osiguranih osoba u pokriću dijela troškova zdravstvene zaštite zdravstvenim ustanovama za 2022. godinu, priopćeno je iz ZZO-a HNŽ.

Nakon analize i usvajanja predloženih izvješća, Upravno vijeće ZZO-a HNŽ jednoglasno je usvojilo odluku o doznačavanju sredstava osobnog sudjelovanja osiguranih osoba u pokriću dijela troškova zdravstvene zaštite zdravstvenim ustanovama za 2022. godinu.

Zdravstvenim ustanovama, koje su u ugovornom odnosu sa Zavodom i pružaju usluge primarne, specijalističko-konzultativne i bolničke zdravstvene zaštite na području HNŽ-a, Zavod će doznačiti 70 posto sredstva koja su prikupljena od osobnog sudjelovanja osiguranih osoba u pokrića dijela troškova zdravstvene zaštite putem premije osiguranja za 2022.godinu i sredstva koja su prikupljena od participacije od osoba koje nisu pribavile premiju osiguranja za 2022.godinu.

Ova sredstva zdravstvenim ustanovama biti će doznačena sukladno broju osiguranika i broju zdravstvenih usluga koje pružaju, navodi se u priopćenju.

Mostar


AUTOBUSKO STAJALIŠTE

Grad Mostar nastavio s postavljanjem novih autobusnih stajališta

Grad Mostar nastavio je s postavljanjem novih autobusnih stajališta s ciljem poboljšanja uvjeta z...

18 Srp 2024

MOSTAR

U Mostaru jutros 28 stepeni

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Temperature zraka u 08 s...

15 Srp 2024

MOSTAR

'Živimo aktivizam' 4. i 5. srpnja u Mostaru

Događaj pod nazivom ''Živimo aktivizam'' održat će se u Mostaru 4. i 5. srpnja u hotelu Mostar, a...

02 Srp 2024